Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Milan Bandić

'Želim fer predizbornu utakmicu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić nije želio komentirati što je preko predizbornih plakata 'Pozdrav iz Zagreba' netko nalijepio plakate 'Pozdrav od kumova', dodajući tek kako je za fer predizbornu utakmicu.

S konferencije za novinare, nakon sjednice Gradskog poglavarstva, pozvao je sve sudionike lokalnih izbora u Zagrebu da zadrže dostojanstvo. 'I 18. svibnja je novi dan', dodao je Bandić.

Pročitajte i ovo Kreće rekonstrukcija remetinečkog rotora (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Rekonstrukcija rotora Započele su pripreme za rekonstrukciju jednog od najproblematičnijih raskrižja u Hrvatskoj Slika nije dostupna Dan poslije izbora Milanović: Kampanja je bila zloćudna; HDZ: Mi smo najjača stranka

Na upit novinara zašto kandidati za gradonačelnika Jasen Mesić (HDZ) i Josip Kregar (nezavisni) još nisu dobili termine za pozornicu na Trgu bana Jelačića, kako bi mogli predstaviti svoje izborne programe, tajnik Poglavarstva Vidoje Bulum je odgovorio da su riješeni termini za Cvjetni trg i druge punktove. No, za Jelačićev plac u Poglavarstvo stiglo je pet zahtjeva za isti termin, pa je problem u tome što njih dvojica ustraju na zatraženim terminima, pristiglima nakon 30. travnja.

Napomenuo je da će u Poglavarstvu poštivati slijed kako su im zahtjevi dolazili i prije 30. travnja, datuma početka izborne promidžbe, jer su tako činili i tijekom prošlih i pretprošlih lokalnih izbora. Ocjenjuje da time nikoga ne dovode u neravnopravan položaj, kao što to smatra Gradsko izborno povjerenstvo, jer nigdje nije propisan datum od kada se mogu predavati zahtjevi.

Bandić je upitao zašto Povjerenstvo nije reagiralo kad se jumbo-plakatima kršio rok predviđen za početak predizborne kampanje. 'S jedne strane, neki bi iz Zagreba radili Teksas, a s druge strane traže svoj red, ali prije drugih', kazao je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene