Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U izbornim stožerima SDP-a i HDZ-a, dvije najveće hrvatske političke stranke oprezni su s prognozama, ali ne kriju kako su im gradovi i općine u kojima se bore za gradonačelnika ili načelnika veoma važni. Najzanimljiviji je među njima Dubrovnik.


U HDZ polako stižu prvi izborni rezultati, ali o njima nitko ne želi govoriti.

Vezani članci Slika nije dostupna 'Molim ih da kažu istinu zbog građana i interesa grada' Slika nije dostupna Šuica se osjeća moralnom pobjednicom

'Premalo je to podataka do sada da bi se bavili prognozama i nagađanjima. Očekujemo da ćemo dobiti sve gradove koji su nam važni, no za sada je premalo podataka da bi donosili bilo kakve zaključke. U Dubrovniku smo, kao i na ostalim mjestima, u posljednja dva tjedna odradili dobar posao i vjerujemo da će se to isplatiti. Osim toga odaziv je oko 30 posto što se za nas do sada pokazalo kao dobra formula. Politički analitičari kažu kako je takav mali odaziv rezultat ili zadovoljstva birača, ili njihove potpune indisponiranosti', izjavio je član predsjedništva HDZ-a Andrija Hebrang.

U SDP-u također ne kriju velika očekivanja. Podpredsjednica stranke iskoristila je priliku da objavi kako je SDP prvi put dobio načelnika u Babinoj Gredi, gdje do sada nikada nije bio na vlasti.

'Vjerujemo da će Milan Bandić osvojiti vlast u Zagrebu za kojeg ćemo morati pričekati još neko vrijeme da se prebroji dovoljan broj listića kako bi davali prognoze', kaže Milanka Opačić, koja je istaknula također kako je i SDP-u važna pobjeda u Dubrovniku u kojem se za gradonačelničku fotelju bori njihov koalicijski partner Andro Vlahušić s dosadašnjom gradonačelnicom Dubravkom Šuicom.