Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U Splitu je danas utemeljena Dalmatinska stranka za čijeg je predsjednika izabran Damir Bekavac, koji je najavio da će se novoutemeljena stranka zauzimati za decentralizaciju zemlje.


'Dalmatinska stranka temelji svoj program na decentralizaciji zemlje što znači da ćemo tražiti premještanje više ministarstava, sjedišta državnih tvrtki, agencija i ureda iz Zagreba u Dalmaciju', rekao je Bekavac u izjavi nakon izbora za predsjednika Dalmatinske stranke.

Vezani članci Izbori u MOST-u - 5 MOST bira novo vodstvo stranke elektorničkim putem, uveli su i dvije nove funkcije Darko Milinović osnovao stranku LiPO - 2 Službeno formirana stranka LiPO, Milinović poručio: ''Postajemo najjača politička regionalna stranka desnog centra''

Istaknuo je kako je važana zadaća novoutemeljene stranke poticanje zapošljavanja radi spriječavanja odlijeva pučanstva iz Dalmacije u Zagreb, posebice mladih i obrazovanih. Viziju razvoja Dalmacije temeljimo na daljnjem razvitku turizma i novih visokotehnoloških industrija uz maksimalnu zaštitu okoliša, kazao je je Bekavac. Dodao je da su brodogradnja, ribarstvo i zaštita mora od posebne važnosti za lokalno pučanstvo.

Bekavac je najavio skorašnje utemeljenje podružnica Dalmatinske stranke diljem Dalmacije. Također je rekao kako Dalmatinska stranka želi ostvariti što bolje rezultate na idućim parlamentarnim izborima, te da će angažman na skorašnjim lokalnim izborima, u svibnju, ovisiti o procjeni realnih izgleda na uspjeh stranačkih kandidata u pojedinim dalmatinskim gradovima i mjestima.