Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Koordinacija HSLS-a za lokalnu samoupravu, koja je održala sjednicu u Crikvenici, smatra da treba reducirati broj lokalnih jedinica, gradova i općina jer je hrvatska administracija preskupa.


HSLS smatra kako su predstojeći lokalni izbori ujedno početak postupne regionalizacije Hrvatske jer, kako je istaknuto, koliko god se dvoji o budućoj ulozi čelnika lokalnih jedinica, njihova nova pozicija je prigoda da se pokaže da Hrvatska želi modernu regionalizaciju.

Vezani članci Slika nije dostupna U Rijeci poskupljuje grijanje, ostali gradovi upitni Slika nije dostupna Poskupljuje grijanje, cijene određuje lokalna samouprava?

Na sjednici Koordinacije HSLS-a za lokalnu samoupravu bili su i zamjenik predsjednice stranke Davor Žmegač te politička tajnica HSLS-a i državna tajnica u Ministarstvu zdravstva i socijalne skrbi Dorica Nikolić. HSLS se zalaže i za ulazak isključivo stručnih ljudi u nadzorne odbore i upravna vijeća te, kako je rečeno, u vrijeme recesije, za njihov angažman bez novčane naknade.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju