Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Istarski Županijski odbor SDP-a i Zelena stranka - Zelena alternativa potpisali su danas u Puli sporazum o suradnji na izborima za skupštinu, župana i podžupana te županije 2009. godine.


Tom je prigodom predsjednik istarskoga SDP-a Dino Kozlevac rekao da je ta stranka u zelenima prepoznala poželjnog partnera budući da u programu SDP-a, kako je rekao, 'zeleni dio' ima važnu ulogu. Predsjednik zelenih Josip Anton Rupnik naglasio je pak kako je ta stranka tražila partnera koji će prihvatiti programe vezane uz zaštitu okoliša i čovjeka te borbu za njihovo ostvarenje.

Vezani članci Tuča, Ilustracija Grmljavinsko nevrijeme s tučom zahvatilo Istru i Kvarner. Munje parale nebo, zabilježeno njih 14000 Dino Kozlevac i Lina Dollar - 2 Načelnik Istarskog stožera vjeruje da će uskoro početi sa popuštanjem mjera: ''Nije korektno da sad čekamo nekoga tko još ima za odraditi posla''

U danas potpisanom sporazumu istaknuta su područja na kojima će te dvije stranke surađivati na županijskoj razini, poput sprječavanja paljenja otpada u cementari u Koromačnu, sprječavanja izgradnje termoelektrane Plomin 3 na ugljen, sprječavanja daljnjih nelegalnih aktivnosti Tvornice kamene vune Rockwool u Pićnu, poštovanja zakona te mišljenja građana u vezi s gospodarenjem otpadom.

Čelnici tih stranaka najavili su zajednički nastup i u ostalim mjestima u Istri u kojima je, kako su rekli, ta suradnja moguća s obzirom na to da 'na lokalnoj razini nije toliko važna politika koliko rješavanje lokalnih problema'.

Odgovarajući na pitanje novinara hoće li, u skladu sa sporazumom SDP-a s IDS-om, Zelena stranka - Zelena alternativa poduprijerijeti IDS-ova kandidata za župana, Rupnik je naglasio da će ta stranka poduprijeti onog kandidata koji podupre njezin program.