Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Županijsko splitsko-dalmatinsko izborno povjerenstvo danas je jednoglasno odlučilo poništiti izbore na izbornom mjestu Nova Sela u Omišu


Odluka o poništavanju nakon što je ustanovljena 'teža' povreda pravilnosti glasovanja na tom biralištu na lokalnim izborima u prošlu nedjelju 17. svibnja, a ponovljeno glasovanje na tom biračkom mjestu održat će se istog dana za kada je zakazan drugi izborni krug lokalnih izbora, to jest 31. svibnja, izjavila je večeras članica tog povjerenstva Tihana Pivac.

Vezani članci Miniranje brda nad omiškim naseljem Borik VIDEO Zaigrali se eksplozivom? Kamenje letjelo po kućama, oštetilo zidove i automobil: "Sreća da nitko nije prolazio" Višeslav Pešić Gorjelo i nadomak Splita, vatrogasci upozoravaju - treba dojaviti svako paljenje vatre na otvorenom prostoru

>> Kako biti u Melbourneu, a glasati u Omišu?

Omiška podružnica HSP-a uputila je prigovor povjerenstvu tvrdeći da je član biračkog odbora na glasačkom mjestu Nova Sela Mate Plejić (HDZ) povrijedio pravilnost glasovanja tako što je omogućio da rodbina više osoba, koje nisu došle na izborno mjesto, glasuje za te osobe u njihovoj odsutnosti, a njihova su imena na izbornom popisu zaokružena kao da su stvarno glasovali. Županijsko izborno povjerenstvo je nakon provjera ustanovilo istinitost takve povrede pravilnosti glasova, rekla je Pivac.

Plejić je, kako su prenijeli lokalni mediji, u ispitivanju priznao da je na ovaj način omogućio glasovanje za više od dvadeset osoba u odsutnosti, te da je osobno na taj način glasovao za svoje dvije rođakinje.