Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog teže povrede pravilnosti glasovanja

Poništeni izbori u Omišu zbog glasanja birača koji su bili u Melbourneu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Županijsko splitsko-dalmatinsko izborno povjerenstvo danas je jednoglasno odlučilo poništiti izbore na izbornom mjestu Nova Sela u Omišu

Odluka o poništavanju nakon što je ustanovljena 'teža' povreda pravilnosti glasovanja na tom biralištu na lokalnim izborima u prošlu nedjelju 17. svibnja, a ponovljeno glasovanje na tom biračkom mjestu održat će se istog dana za kada je zakazan drugi izborni krug lokalnih izbora, to jest 31. svibnja, izjavila je večeras članica tog povjerenstva Tihana Pivac.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Izbori za manjinske zamjenike načelnika Zadar: Autobusi iz Beograda i na dopunske izbore Slika nije dostupna Političari dali svoj glas VIDEO: Luka Bebić se nada Bandićevoj pobjedi

>> Kako biti u Melbourneu, a glasati u Omišu?

Omiška podružnica HSP-a uputila je prigovor povjerenstvu tvrdeći da je član biračkog odbora na glasačkom mjestu Nova Sela Mate Plejić (HDZ) povrijedio pravilnost glasovanja tako što je omogućio da rodbina više osoba, koje nisu došle na izborno mjesto, glasuje za te osobe u njihovoj odsutnosti, a njihova su imena na izbornom popisu zaokružena kao da su stvarno glasovali. Županijsko izborno povjerenstvo je nakon provjera ustanovilo istinitost takve povrede pravilnosti glasova, rekla je Pivac.

Plejić je, kako su prenijeli lokalni mediji, u ispitivanju priznao da je na ovaj način omogućio glasovanje za više od dvadeset osoba u odsutnosti, te da je osobno na taj način glasovao za svoje dvije rođakinje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene