Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ujedinjenje triju stranaka

Osnovana Hrvatska demokršćanska stranka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednici triju stranaka - Hrvatskih demokršćana, Hrvatske kršćanske demokratske stranke i Hrvatskih proljećara Ante Ledić, Petar Kaćunko i Goran Dodig su u Splitu potpisali Ugovor o osnutku jedinstvene demokršćanske stranke pod nazivom Hrvatska demokršćanska stranka HDS te su za 21. veljače ove godine najavili skup na kojem će se te tri stranke ujediniti.

Potpisnici Ugovora su rekli kako ujedinjavanjem triju stranaka demokršćanske orijentacije žele pridonijeti moralnoj obnovi hrvatskoga društva na demokršćanskim načelima u kojima neće dominirati težnja za stjecanjem materijalnog bogatstva, nego će se afirmirati i duhovne vrednote.

Pročitajte i ovo Biračko mjesto, ilustracija Izbori u srijedu 17. travnja Počinju teći rokovi za sastavljanje lista i prikupljanje potpisa: Evo i koliko će trajati predizborna kampanja Provjereno: Hrvatski sabor - 1 Unosan biznis Svi mi sudjelujemo u njihovom financiranju, a jedna osoba može ih osnovati koliko želi: Novih stranaka imamo na izvoz

'Hrvatska funkcionira na načelu ekscesa, a ne na smišljenoj politici', rekao je Goran Dodig. Ante Ledić je istaknuo kako je za Hrvatsku pogubno prakticiranje političke podobnosti, a ne stručnih i ljudskih vrijednosti dužnosnika na javnoj pozornici. Petar Kaćunko je rekao da će se nova stranka zauzimati za promicanje općeg dobra, a ne za osobne interese pojedinaca.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene