Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Potpredsjednik SDSS-a i saborski zastupnik Milorad Pupovac poručio je kako na idućim lokalnim izborima SDSS ima za cilj osigurati participaciju Srba u jedinicama lokalne samouprave 'gdje god je to moguće i gdje god to bude potrebno'.


'Želimo u svim sredinama, općinama i gradovima gdje postoji značajan broj pripadnika srpske nacionalnosti u dovoljnoj mjeri participarati u predstavničkim i izvršnim tijelima jedinica lokalne samouprave', kazao je Pupovac u Puli gdje je osnovana županijska organizacija Samostalne demokratske srpske stranke Istarske županije.

Vezani članci Ivan Penava Penava o padu broja Srba u Vukovaru: ''Nadam se da smo osigurali bar 10 godina stabilnosti u gradu'' Slika nije dostupna Josipović: Još nije vrijeme za susret s Nikolićem

Pupovac je rekao da 'ta stranka nije spremna na poniženje' te da to neće 'nikome dopustiti jer je toga bilo previše u godinama koje su iza nas'. 'SDSS nije stranka podjela već stranka integracije hrvatskog društva koje je podijeljeno, premda u Istri najmanje', zaključio je Pupovac dodavši kako će u Istri partneri SDSS-a biti oni koji su i do sada promovirali političku kulturu uzajamnog pristupanja. Stoga, kako je rekao, 'podržava dosadašnjeg i budućeg istarskog župana Ivana Jakovčića.'

Predsjednik SDSS-a Vojislav Stanimirović naglasio da, bez obzira što Istra ima obilježje demokratske i europske regije, srpska zajednica ne participira dovoljno u njezinom životu.

Potpredsjednik Vlade Slobodan Uzelac ustvrdio je kako je Istra danas dobila novu organiziranu snagu koja će doprinijeti daljnjem napretku Istre. 'Ne vidim razloga da bi činjenica što je danas osnovana županijska organizacija SDSS-a mogla biti opasnost za bilo što. Smatram kako je to snaga koja se nadograđuje na postojeće političke snage u Istri u nastojanju da se izgradi što bolje društvo', kazao je Uzelac.

'Želimo uključiti i našu zajednicu u politički život Istre radi boljeg sutra jer ne želimo unijeti nikakav razdor u Istru', rekao je Stanimirović.

Za predsjednicu istarskog SDSS-a izabrana je dosadašnja predsjednica pulske organizacije SDSS-a Mirjana Galo koja je kazala da će idući lokalni izbori što se tiče srpske populacije pokazati pravu stvarnost i položaj te zajednice u regiji koja se, kako je rekla, 'diči vladavinom tolerancije i uvažavanja'. Bit će to test za sve Srbe i druge manjine, ali i test demokracije i suživota, rekla je.

'Prošlo je vrijeme kada su Srbi davali podršku nekim strankama na neviđeno, odnosno po inerciji i nerazumnoj logici. Za tu potporu trebat će se sada i te kako izboriti, uz potpisanu obvezu i puno uvažavanje', poručila je Galo. Za potpredsjednike istarskog SDSS-a izabrani su Slavica Popadić iz Rovinja te Vojo Kličković iz Pule.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju