Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Reakcija na izjavu Ivića

'Nedopustivo je omalovažavanje branitelja koji nisu članovi HDZ-a'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Udruge hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata Miljenko Klobarić na današnjoj je konferenciji za novinare, održanoj ispred spomen-obilježja hrvatskim braniteljima i stradalnicima Domovinskog rata u središtu Osijeka, rekao kako je nedopustivo 'omalovažavanje hrvatskih branitelja koji nisu članovi HDZ-a'.

Istaknuo je da je Tomislav Ivić sramotno osporio ulogu liječnika i medicinskog osoblja u Domovinskom ratu kako bi, kako je rekao, 'omalovažio dr. Vladimira Šišljagića, kojega uz to proziva JNA oficirom'. Na taj način Ivić vrijeđa sve one koji su iz bivše JNA sudjelovali u Domovinskom ratu, među ostalima i predsjednika Tuđmana, rekao je.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Obljetnica prve gardijske brigade 'Za Hrvatsku kao Tigar' već 20 godina Slika nije dostupna 'U strahu od drugog kruga' HDZ će prijaviti STV jer nisu emitirali njegove spotove

Posebno je opasnim ocijenio to što se 'napadaju hrvatski branitelji koji nisu članovi HDZ-a te ignorira zasluga liječnika i medicinskog osoblja koji su u najtežim uvjetima spašavali živote branitelja i civila'. Kolobarić je pozvao Tomislava Ivića da javno odgovori na neka pitanja, među kojima je i pitanje o tome je li istina da je on početak Domovinskog rata dočekao kao rezervni poručnik JNA. Također ga je pozvao da odgovori 'na više puta u javnosti iznesene tvrdnje da je Ivić 26. lipnja 2005. u Gradskoj kavani u Valpovu instruirao Krunoslava Fehira kako da Branimira Glavaša lažno optuži za ratni zločin'.

Tomislav Ivić, predsjednik HDZ-a Osječko-baranjske županije i kandidat za župana u drugome izbornom krugu, nedavno je na konferenciji za novinare izjavio kako Vladimir Šišljagić, njegov protukandidat u drugome izbornom krugu, 'oficir JNA i kapetan prve klase', nije bio dragovoljac Domovinskog rata ni branitelj, nego je imao radnu obvezu kao liječnik u osječkoj bolnici. Tada je rekao kako se razlikuju oni koji su bili na prvim crtama bojišta od liječnika i medicinskog osoblja koje je, među ostalim, usporedio s komunalcima koji su također imali radnu obvezu.

Sramota je dirati u liječnike

Štefica Kristić, predsjednica Udruge žrtava Domovinskog rata iz Osijeka, koja je u ratu izgubila 19-godišnjeg sina, a drugi joj je sin bio teško ranjen, rekla je kako je 'sramota dirati u liječnike koji su u ratu spašavali naše ranjenike i djecu' pa su tako i njoj spasili jednog sina. Sramotnim je ocijenila to što se 'sudi onima koji su branili Osijek i svoju Domovinu, a ne onima koji i danas bez osude slobodno šetaju, a ubijali su po našoj Domovini'.

Predsjednik Udruge Hrvatska straža Ivan Vekić rekao je kako nije član nijedne stranke te da je s Branimirom Glavašem 'imao niz sukoba', ali, kako je istaknuo, 'nedopustivo je da se njemu i još šestero branitelja sudi zato što su branili svoj grad i zemlju'. Upitao je kako to da se ne sudi onima koji su nas ubijali i istaknuo da nas je, umjesto toga, 'netko zavadio i sada imamo to što imamo'.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene