Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izostala damska kampanja

Siskom će opet vladati županica?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dok se drugdje političkim opcijama prigovara zbog niskog rangiranja ili čak premalenog broja žena u Sisačko-moslavačkoj županiji sasvim je suprotna slika. Veliki su izgledi da će i nakon današnjih izbora ondje vladati županica.

No SDP-ova Marina Lovrić i HDZ-ova Ivanka Roksandić ne mogu se pohvaliti damskom kampanjom. U Sisku i Sisačko-moslavačkoj županiji predizborna bitka bila je jedna od prljavijih. Šarm i simpatičnost nisu bili glavni aduti Marine Lovrić i Ivanke Roksandić. Kampanje SDP-ove i HDZ-ove kandidatkinje za županicu sisačko-moslavačke županije bile su pune niskih udaraca.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sanadera 'ostavili' odvjetnici Raspad odvjetničkog tima: 'Postojalo je nesuglasje oko koncepta obrane' Slika nije dostupna 'Preživjela' glasovanje Sisak: Prihvaćen izvještaj o radu županice Lovrić

'Ona je bila osobna to su ustvari bile uvrede. To su bila vrlo ružna etiketiranja i nisu imala nikakve veze s onim što građani očekuju', kaže Marina Lovrić.

'Mi smo krenuli u afirmativnu kampanju. U čistu kampanju, a onda je zaista kroz neke upadice moje protivnice ta kampanja malo skrenula, jer je gospođa željela ispasti žrtva', odgovara Ivanka Roksandić.

Umjesto slabosti Lovrićka je pokušavala naglasiti snagu pa tako pokoji glas može zahvaliti i predsjedniku države. Mesić je bio čest gost županice, a na potporu računa i u eventualnom drugom krugu. Roksandić poručuje - Mesića će uskoro dočekivati nova županica. Nada se i većem broju ženskih obračuna za visoke političke pozicije i izvan njihove županije.

Damske račune prema predviđanjima pomrsiti može tek HSP-ov Željko Kardaš. Dvije kandidatkinje ipak se nadaju novom obračunu za 2 tjedna.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene