Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tu je bilo žestoko!

Najprljavija borba HDZ-a i SDP-a u V. Gorici i Sisku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Možda i najneizvjesniji izborni rezultati očekuju se u Sisku i Velikoj Gorici. Hoće li te gradove voditi HDZ-ovi ili SDP-ovi gradonačelnici presudan će biti svaki glasački listić. Stoga ni ne čudi da je predizborna kampanja u ova dva grada počela najranije i bila među najžešćima.

Politički obračun u Sisku počeo je još lani s pozivom Batmenu a završio fizičkim obračunavanjem zbog obljepljenog kombija. Psihološka prednost na strani je SDP-ovca Davorka Vidovića jer je u prvom krugu imao 4 posto više glasova od Dinka Pintarića.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ponovljeni izbori Šibenik dobio gradonačelnika Slika nije dostupna Rezultati izbora za gradonačelnika i za Gradsko vijeće Velike Gorice

'Bojim se tih velikih očekivanja iako sam naravno spreman učiniti ama baš sve što znam što mogu da skupim ljude i napravimo najviše što možemo i što znademo za Sisak. Da li su to betmenovske snage to će vrijeme pokazati', rekao je Davorko Vidović. Kao alternativu Batmenu aktualni HDZ-ov gradonačelnik ponudio je Supermena. Poput super-junaka i Pintarić je izbjegavao novinare.

Barišić je mirno spavao

Dostupni su bili velikogorički kandidati koji su svojom kampanjom također uveseljavali birače. SDP-ovac Tonino Picula vjeruje da će nakon sporazuma s HNS-om nadoknaditi 10-tak posto zaostatka iz prvog kruga za HDZ-ovim Draženom Barišićem. 'Ja očekujem da će birači u Velikoj Gorici prepoznati tu činjenicu i da će izabrati gradonačelnika koji ima punu podršku gradskog vijeća i time mogućnost da realizira sve ono što je najavio', kazao je Picula.

Zbog HNS-a Barišića ne muči nesanica, kaže da je dobro spavao i da sve ovisi o odazivu birača na izbore. 'Ja mislim da što se tiće našeg biračkog tijela dakle onih građana koji su nama dali u prvom krugu povjerenje da će njih biti više i da će oni sasvim sigurno izaći. Mislim da je to i posljedica naše kampanje', rekao je Dražen barišić. A onu dvojicu, koji večeras legnu kao novi gradonačelnici Siska i Velike Gorice, borba za svaki glas trebala bi dodatno obvezati da zapnu s radom u sljedeće 4 godine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene