Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Možda i najneizvjesniji izborni rezultati očekuju se u Sisku i Velikoj Gorici. Hoće li te gradove voditi HDZ-ovi ili SDP-ovi gradonačelnici presudan će biti svaki glasački listić. Stoga ni ne čudi da je predizborna kampanja u ova dva grada počela najranije i bila među najžešćima.


Politički obračun u Sisku počeo je još lani s pozivom Batmenu a završio fizičkim obračunavanjem zbog obljepljenog kombija. Psihološka prednost na strani je SDP-ovca Davorka Vidovića jer je u prvom krugu imao 4 posto više glasova od Dinka Pintarića.

Vezani članci Slika nije dostupna Velika Gorica: USKOK pokucao na vrata gradonačelniku Barišiću Slika nije dostupna Šibenik dobio gradonačelnika

'Bojim se tih velikih očekivanja iako sam naravno spreman učiniti ama baš sve što znam što mogu da skupim ljude i napravimo najviše što možemo i što znademo za Sisak. Da li su to betmenovske snage to će vrijeme pokazati', rekao je Davorko Vidović. Kao alternativu Batmenu aktualni HDZ-ov gradonačelnik ponudio je Supermena. Poput super-junaka i Pintarić je izbjegavao novinare.

Barišić je mirno spavao

Dostupni su bili velikogorički kandidati koji su svojom kampanjom također uveseljavali birače. SDP-ovac Tonino Picula vjeruje da će nakon sporazuma s HNS-om nadoknaditi 10-tak posto zaostatka iz prvog kruga za HDZ-ovim Draženom Barišićem. 'Ja očekujem da će birači u Velikoj Gorici prepoznati tu činjenicu i da će izabrati gradonačelnika koji ima punu podršku gradskog vijeća i time mogućnost da realizira sve ono što je najavio', kazao je Picula.

Zbog HNS-a Barišića ne muči nesanica, kaže da je dobro spavao i da sve ovisi o odazivu birača na izbore. 'Ja mislim da što se tiće našeg biračkog tijela dakle onih građana koji su nama dali u prvom krugu povjerenje da će njih biti više i da će oni sasvim sigurno izaći. Mislim da je to i posljedica naše kampanje', rekao je Dražen barišić. A onu dvojicu, koji večeras legnu kao novi gradonačelnici Siska i Velike Gorice, borba za svaki glas trebala bi dodatno obvezati da zapnu s radom u sljedeće 4 godine.