Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Milanović zadovoljan

'Snažni smo, ali moramo ojačati i u malim sredinama'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik SDP-a Zoran Milanović izrazio je danas zadovoljstvo rezultatima lokalnih izbora, koji su, kazao je, potvrdili snagu i stabilnost SDP-a, pozvavši birače da u još većem broju izađu na drugi krug izbora za dva tjedna te za lokalne i županijske čelnike biraju kandidate SDP-a i njegovih koalicijskih partnera.

‘Zadovoljni smo, potvrđeno je da je SDP velika i snažna stranka koja uživa veliku potporu među biračima’, poručio je Milanović u središnjici stranke, zahvalivši svim biračima koji su na jučerašnjim izborima glasovali za SDP i njegove koalicijske partnere. Posebno je zadovoljstvo izrazio rezultatima u Rijeci te u Zagrebu, gdje se, naglasio je, SDP ponovno dokazao kao daleko najjača stranka. ‘Zadovoljan sam i ponosan rezultatima koje je postigao Milan Bandić i siguran sam u njegovu pobjedu u drugom krugu’, kazao je Milanović, a na upit kako komentira to što je Bandić kao kandidat za gradonačelnika dobio više glasova od SDP-ove liste za Zagrebačku skupštinu, rekao je da je SDP-ova lista u usporedbi sa svima ostalima daleko najjača.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Milanović o Glavašu 'Ovo što gledamo je nastavak unutarnjih obračuna u HDZ-u' Slika nije dostupna 'Nećemo jezik podjele' Milanović: 'Tko želi kavgu, neka glasa za HDZ'

>> 'Kerum ne bi uspio bez naših birača, a da su sada parlamentari izbori, slavili bismo'

U Zagrebačkoj skupštini više SDP-ovaca nego ranije

Upitan kako gleda na činjenicu da je SDP-ova lista u Zagrebu dobila manje glasova nego na prošlim lokalnim izborima 2005., odgovorio je da je tada SDP imao puno više koalicijskih partnera (sada je koalirao samo s HSU-om), te da će u Zagrebačkoj skupštini sjediti više SDP-ovaca nego ranije, što smatra uspjehom. Milanović je zadovoljan i rezultatima Ranka Ostojića, koji će se za splitskog gradonačelnika u drugom krugu natjecati sa Željkom Kerumom, najavivši da će SDP krenuti u snažnu motivaciju Splićana da u drugom krugu podrže njihova kandidata.

'Činjenica da smo najjači u velikim gradovima nam laska'

Zadovoljstvo je izrazio i rezultatima u Dubrovniku, sjevereozapadnoj Hrvatskoj, posebno u Varaždinskoj, Krapinsko-zagorskoj i Međimurskoj županiji te u Koprivničko-križevačkoj županiji, ‘gdje smo postigli dobar rezultat unatoč čvrstim političkim suparnicima’, a zadovoljan je i Velikom Goricom, Šibenikom, Trogirom, Opatijom, Siskom te brojnim drugim gradovima. HDZ i ostale političke konkurente Milanović je pozvao da se, kako je rekao, u nastavku kampanje suzdrže od jezika podjela i prošlosti, ‘jer je takav govor, bez obzira na motive i rezultat, opasan i državnički neodgovoran’. ‘Siguran sam da će takva ponašanja biti kažnjena od birača’, dodao je.

>> Zagreb, Split, Osijek i Dubrovnik u drugi krug

Milanović o 'Bijelom prahu': Tu se radilo o jednom povišenom tonu, pozivam na fer kampanju

Upitan nije li neprimjerenu kampanju vodio Ostojić u Splitu kada je Keruma optužio za uživanje droge, Milanović je odgovorio da se ‘radilo o samo jednom povišenom tonu kao reakciji na Kerumovo odbijanje da učini ono što je obećao (sučeljavanje)’. ‘Pozivam na fer kampanju, imajući, ipak, u vidu temperament Splićana’, dodao je. Milanović je lošim ocijenio podjelu građana na one iz velikih i malih gradova i sredina. ‘Činjenica da smo najjači u velikim gradovima nam laska, ali to je i poruka da moramo osnažiti u manjim sredinama’, poručio je.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene