Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poziv na sučeljavanje 'oči u oči'

Kregar se pita imitira li Bandić Miloševića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nezavisni kandidat za zagrebačkog gradonačelnika Josip Kregar još je jednom pozvao Milana Bandića, svog protukandidata na predstojećem drugom krugu izbora za zagrebačkog gradonačelnika, na javno sučeljavanje kako bi ‘oči u uči’ razgovarali o uspjesima i neuspjesima.

‘Milan Bandić to izbjegava jer ga je strah i jer je siguran samo kada je okružen svojim suradnicima i pomoćnicima’, kazao je na današnjoj konferenciji za novinare Josip Kregar koji ističe da sučeljavanje nalažu demokratski standardi. Odbijanje tog poziva znači ili da nema što reći, da ne zna reći ili da se bolji, tvrdi Kregar.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Završno izvješće Bandić utrošio u kampanju 2,71 milijuna kuna, a Kregar 1,89 Slika nije dostupna 'Netko je izmanipulirao branitelje' Kregar: Izbjegavanja sučeljavanja znak je bahatosti i oholosti

Podsjetio je da je gradonačelnik prije četiri godine obećao riješiti pitanje prometa, a prije osam problem Sveučilišne bolnice, iako danas kaže da je to zadatak sljedećeg mandata. Drži da je Bandić pomiješao djelatnosti gradonačelnika i kandidata za gradonačelnika, napomenuvši da u njegovom predizbornom stožeru sjede službenici i dužnosnici gradske uprave. Ponovio je da je Milanu Bandiću istekao mandat za gradonačelnika te da sada treba obavljati samo tehničke poslove.

Pitanje principa

Kregar je zapitao koliko je principijelno da SDP traži sučeljavanje kandidata u Splitu, ali ne i u Zagrebu. Podsjetio je i da je za proteklih parlamentarnih izbora ‘Zoran Milanović kritizirao gospodina Sanadera da ne želi izaći na sučeljavanje, a sada šuti kada se radi o njegovom kandidatu’. Da li imitiramo predizborno ponašanje kakvo smo vidjeli 90-tih, kada je Milošević kampanju zasnivao na tome da se ne pojavi na sučeljevanju, naglasio je Kregar.

>> Sučeljavanje s Kregarom je gubitak vremena

Zatražio je da se objave svi iznosi i troškovi predizborne kampanje kao i imena donatora, zapitavši tko je bio donator glavnog predizbornog skupa na Trgu bana Jelačića u organizaciji SDP-a. Na novinarski upit za koga bi glasovao da je u drugom krugu Jasen Mesić konkurent Milanu Bandiću, rekao je da bi da bi u takvom zamišljenom slučaju Mesić imao prednost. ‘Njihove stranačke razlike su se izgubile, za Bandića glasuju birači HDZ- a a za Mesića krug građanski orijentiranih birača’, rekao je.

Pozvao je građane da se uključe u izborni proces kao promatrači. Treba nam oko 1.400 promatrača na 601 biračko mjesto, a sad ih imamo tek nekoliko desetaka, kazao je Kregar. Izborni stožer Josipa Kregara reagirao je danas priopćenjem i na najavu koncerta Marka Perkovića Thompsona koji će se održati 30. svibnja na Trgu bana Jelačića, na dan izborne šutnje, a u povodu obilježavanja Dana branitelja Grada Zagreba. Zatražili su od predsjednika Vlade Ive Sanadera i predsjednika SDP-a Zorana Milanovića da se ‘izjasne o tome što misle o činjenici da će se na dan Hrvatskog sabora na glavnom trgu u Zagrebu održati koncert pod motom: Za dom spremni’.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene