Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Bandića smo uhvatili u laži'

Kregar: Poglavarstvo sabotira izbornu kampanju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nezavisni kandidat za zagrebačkog gradonačelnika Josip Kregar ocijenio je danas da Gradsko poglavarstvo sabotira izbornu kampanju pa će zato svoj predizborni skup moći održati samo na Cvjetnom trgu, u četvrtak, 13. svibnja, od 18 do 22 sata, ali ne i na Trgu bana Jelačića, kao što je to uobičajeno u predizborno vrijeme.

Prekasno smo dobili odgovor iz Poglavarstva na naš zahtjev za predizborni skup na besplatnoj pozornici na središnjem gradskom trgu, pa je prekratak rok za odobrenje skupa u policiji i dogovor s izvođačima, poručili su danas iz Kregarova predizbornog stožera.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ništa od protukandidata Jandroković jedini kandidat za predsjednika zagrebačkog GO HDZ-a Slika nije dostupna Završno izvješće Bandić utrošio u kampanju 2,71 milijuna kuna, a Kregar 1,89

'Ne žalimo se, ali gradonačelnika smo uhvatili u laži, a laž se u politici ne smije isplatiti', istaknuo je danas Josip Kregar na konferenciji za novinare ističući kako im je u Poglavarstvu bilo rečeno da se zahtjevi za terminima za predizborne skupove zaprimaju od 30. travnja, no pokazalo se, dodaje Kregar, da su drugi kandidati to učinili puno ranije i tako ostvarili prednost.

Neobično je što HDZ nema prigovor jer neće biti na Trgu Jelačića

Ocjenjuje neobičnim što na Trgu bana Jelačića neće biti ni HDZ-a i pita se zašto oni ne nalaze razloga za prigovore Gradskom izbornom povjerenstvu koje je na njegov upit izrijekom navelo da je kao nezavisni kandidat stavljen u neravnopravan položaj u odnosu na ostale sudionike u izbornoj utakmici.

'Hrvatska u kojoj je normalno da se kandidati stavljaju u neravnopravan položaj i gdje glasaju 'mrtve duše' ne može se zvati demokratskom', ustvrdio je Kregar ocjenjujući da je očigledno postao metom provokacija i podmetanja kada su istraživanja pokazala da je 'opasan konkurent' i mogući pobjednik izbora.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene