Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Izazvali smo paniku kod političara'

Kregar i Srića predstavili izborni program za Zagreb

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nezavisni kandidat za zagrebačkoga gradonačelnika Josip Kregar i nositelj liste za Gradsku skupštinu Velimir Srića predstavili su danas izborni program za lokalne izbore koji se temelji na reorganizaciji Gradske uprave i službi u gradu.

Kregar je rekao kako se predizborna kampanja još ne vodi o otvorenim pitanjima grada, nego o kandidatima stranaka. 'Naša želja je prevladati osjećaj pasivnosti, pesimizma i učmalosti koji vlada u Hrvatskoj', dodao je. 'Ne smije se dogoditi da građani ostanu kod kuće za izbore, a situacija je takva da građani očekuju napredak, primjer i promjene', istaknuo je Kregar i dodao kako žele 'uvesti praksu da se o glavnim odlukama govori javno i pred javnošću'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zahvalio biračima Kregar: Funkcija zagrebačkog gradonačelnika danas je istekla Slika nije dostupna Žestoko predizborno sučeljavanje 'Bandić preko Thompsona želi dobiti izbore'

Po predizbornom programu Kregara i Sriće, potrebno je temeljito reorganizirati Gradsku upravu i zagrebački Holding koji su, po njihovim riječima, preskupi za uslugu koju pružaju građanima. Sadašnju gradsku vlast optužuju da je rasipna, da je moć odlučivanja u rukama jednog čovjeka, tj. gradonačelnika, te da su u njoj podobni, a ne sposobni ljudi.

'Izazvali smo paniku u redovima političara'

Inače, na upit novinara kako procjenjuje svoje izglede i izborni rezultat, Kregar je odgovorio kako ankete govore da u drugi izborni krug ulazi sigurno sa sadašnjim gradonačelnikom Milanom Bandićem te da se bilježi i stalni rast popularnosti liste koju predvodi Velimir Srića za Gradsku skupštinu. Potpisi za kandidaturu, njih oko 15 tisuća, bili su test po kojem su zaključili da imaju povjerenje građana, rekao je Kregar, dodajući da su time 'izazvali paniku u redovima političara'.

Nositelj liste za Gradsku skupštinu Velimir Srića rekao je da su njihov program ljudi, a protivnici tog programa su političari koji su se otuđili od naroda. I Kregar i Srića rekli su da, ako dođu u priliku kreirati gradsku vlast, neće podleći kompromisima s političkim strankama te da će ustrajati na reformama koje predlažu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene