Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Međustranački predizborni koalicijski sporazum Hrvatske stranke umirovljenika i Hrvatske socijalno-liberalne stranke za Istarsku županiju potpisali su danas u Puli predsjednik HSU-a Silvano Hrelja, koji je predsjednik istarske Županijske organizacije, i predsjednik Županijske organizacije HSLS-a Sandro Jurman.


Silvano Hrelja je koalicijski kandidat za istarskoga župana te nositelj zajedničke liste za Županijsku skupštinu. Na potpisivanju sporazuma bio je i potpredsjednik HSLS-a Želimir Janjić, koji je tom prigodom izrazio zadovoljstvo što se nakon suradnje u zajedničkom klubu u Hrvatskome saboru ona nastavlja na lokalnim izborima u svibnju.

Vezani članci Tuča, Ilustracija Grmljavinsko nevrijeme s tučom zahvatilo Istru i Kvarner. Munje parale nebo, zabilježeno njih 14000 U prometnoj nesreći u Žminju sudarili su se osobni automobil i kamion - 4 Stravična nesreća u Istri: U direktnom sudaru s kamionom ozlijeđena dvojica mladića

Janjić je Silvana Hrelju predstavio kao nositelja mnogih inicijativa u Hrvatskome saboru koji radi za dobrobit socijalno najosjetljivijeg dijela populacije, a otvoren je i za sve druge građane. Silvano Hrelja novinarima je rekao kako je zbog kandidature za istarskoga župana vidljivo uzbuđen, ali i svjestan odgovornosti koju ta dužnost nosi. Dodao je kako predstavlja novog političara, odgovornog i bez ikakvih afera i repova iza sebe, te kako mu je dodatna motivacija za kandidaturu to što je Istra 'već dva desetljeća zarobljena u politici hinjenog sukoba sa Zagrebom'.

Odgovarajući na novinarski upit o Tvornici kamene vune 'Rockwool Adriatic' u Potpićnu, Silvano Hrelja je rekao da se ta tvornica Istri nije smjela dogoditi te da je njezino predstavljanje kao najveće 'greenfield' investicije u Hrvatskoj obmana javnosti. O budućemu županijskom centru za gospodarenje otpadom na Kaštijunu Hrelja je rekao da valja preispitati tehnologiju centra te vidjeti ima li za nj alternativna lokacija. Pri potpisivanju sporazuma za Istarsku županiju između HSU-a i HSLS-a najavljeno je da će se naknadno predstaviti programi i kandidati na županijskoj listi te buduća suradnja u istarskim gradovima i općinama.