Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

HDZ je izrazito zadovoljan rezultatima lokalnih izbora, jer pokazuju da vodimo u 14 županija i da smo osvojili neke velike gradove, poput Velike Gorice, izjavio je večeras član Predsjedništva HDZ-a Andrija Hebrang.


Hebrang je novinarima u stranačkoj središnjici kazao kako u HDZ-u nisu iznenađeni dobrim rezultatom u Velikoj Gorici, u kojoj se očekuje pobjeda HDZ-ova kandidata za gradonačelnika Dražena Barišića već u prvom izbornom krugu.

Vezani članci Slika nije dostupna Otvorena glasačka mjesta za općinske izbore u BiH, osim u Mostaru Slika nije dostupna Birači 9 gradova i 8 općina glasaju za gradonačelnike i načelnike

'Izrazito smo zadovoljni tako dobrim rezultatima, naročito kad se uzme u obzir teško razdoblje gospodarske krize i zastoj u pregovorima zbog Slovenije', ponovio je Hebrang.

Još jednom je odbacio tumačenja da je HDZ izgubio najveće gradove, ističući da stranka nije izgubila ni jedan grad jer u tim gradovima ni ranije nije pobjeđivala. Kad je riječ o Splitu, Hebrang ističe da su i tamo moguće koalicije u gradskom vijeću, a podsjetio je i da su veliki gradovi tradicionalno naklonjeni ljevici.

HDZ-ovci se nadaju pobjedi i u Osijeku i Osječkoj županiji. 'Još je velika šansa da uđemo u drugi krug i u Gradu i u Županiji, što pokazuje da je Slavonija prepoznala što je HDZ učinio za nju', rekao je Hebrang.