Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'U strahu od drugog kruga'

HDZ će prijaviti STV jer nisu emitirali njegove spotove

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik osječko-baranjskoga HDZ-a i kandidat koalicije HDZ/HSP/HSLS/HSS/HSU za župana Tomislav Ivić najavio je danas u Osijeku da će Državnom izbornom povjerenstvu (DIP) i Vijeću za elektroničke medije podnijeti prijavu protiv Slavonske televizije (STV) jer je, kako tvrdi, odbila emitirati već plaćene promidžbene spotove HDZ-a.

Ivić je na današnjoj konferenciji za novinare rekao je da su STV-u 29.000 kuna platili četiri promidžbena spota u kojima predstavnici pojedinih braniteljskih udruga najavljuju potporu njegovoj kandidaturi za župana. No, iz STV-a stiglo je obrazloženje da su navedeni spotovi 'izrađeni tako da stvaraju dojam dvojbenog sadržaja i značenja, da oglašavanje može zavarati i uznemiriti javnost te povrijediti konkurenciju'. Ivić to drži neuvjerljivim i smiješnim razlozima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna To nije konačan broj Za lokalne izbore 2017. predloženo blizu 10.500 promatrača Slika nije dostupna 102 stranke i 103 koalicije Otvorena glasačka mjesta za općinske izbore u BiH, osim u Mostaru

>> 'Ne pada mi na pamet od Osijeka ponovno raditi grad slučaj'

'Očito da je iz političkih krugova, zna se i kojih, STV-u došao nalog, da se spotovi ne emitiraju', kazao je, ocjenivši kako 'u protivničkom taboru vlada panika od drugog izbornog kruga' u kojemu je Iviću protukandidat predsjednik HDSSB-a Vladimir Šišljagić. Da se radi o podršci Šišljagiću siguran sam da bi se ti spotovi danonoćno vrtili na STV-u, ustvrdio je Ivić.

Kazao je kako će HDZ stoga od DIP-a i Vijeća za elektroničke medije tražiti da se ovaj slučaj što prije provjeri te da se na STV-u omogući emitiranje spotova koji su uredno plaćeni i u kojima ne vidi ništa sporno. Tomislav Ivić je zaključio da se, s obzirom na cjelokupnu programsku koncepciju STV-a, ovakvo ponašanje moglo i očekivati.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene