Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na lokalnim izborima

HDSSB: Ni s HDZ-om ni s HSP-om

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glavni odbor HDSSB-a zaključio je da će ta stranka na lokalne izbore u pet slavonskih županija izići samostalno ili u koaliciji s mogućim partnerima, ali na izborima za županijske skupštine i u gradovima sjedištima županija neće koalirati s HDZ-om, a u Osijeku ni s Antom Đapićem i HSP-om, koalicijskim partnerima HDZ-a.

Nakon sjednice Glavnog odbora predsjednik stranke Vladimir Šišljagić izvijestio je na konferenciji za novinare kako je preporuka Glavnog odbora da se i u ostalim gradovima i općinama ne ide u koaliciju s HDZ-om, osim, dodao je, u manjim jedinicama lokalne samouprave, gdje su mogući dogovori s HDZ-om ako za to obje strane budu imale volje.

Pročitajte i ovo Koalicija - 1 Postizborna slagalica Tko će komu? Nitko ne odaje s kim će koalirati nakon izbora, no ime jedne stranke čuje se najviše: "Ako netko izda..." Slika nije dostupna Osijek: Propali i treći pregovori, HNS se povlači iz razgovora

Na upit novinara kada će HDSSB objaviti imena svojih kandidata za čelnike u tijelima lokalnih izvršnih vlasti budući da su to neke stranke već učinile, Šišljagić je odgovorio kako ih ne zanima kada će druge stranke predoložiti svoje kandidate, dodajući da će HDSSB samostalno o tome odlučiti te na vrijeme istaknuti svoje kandidate.

Zamoljen da komentira je li takvo stajalište poruka HDSSB-ovim koalicijskim partnerima u županijskoj vlasti, koji sve jasnije pokazuju nezadovoljstvo razmišljanjima da aktualni HDSSB-ov župan Krešimir Bubalo ne bude kandidat za župana nego za osječkoga gradonačelnika, Šišljagić je odgovorio kako 'nije pristojno' diktirati nekoj političkoj opciji koga će istaknuti kao kandidata za neku dužnost.

Na novinarske upite o navodnom prijeporu unutar stranke o tome treba li Bubalo biti kandidat za župana ili osječkoga gradonačelnika te je li točno da bi Bubalo više želio biti kandidat za župana, Šišljagić je istaknuo kako 'nema nikakvih prijepora' te da je Glavni odbor sve današnje odluke donio jednoglasno, a saborski zastupnik HDSSB-a Branimir Glavaš je ustvrdio kako 'HDSSB nije dječji vrtić u kojem se ispunjavaju bilo čije želje'.

'HDSSB je ozbiljna politička stranka i svi oni koji se unutar nje bave politikom moraju biti u funkciji HDSSB-a i stranačkog programa, a ne svojih osobnih želja i ambicija', poručio je Glavaš. 'Ako nas potencijalni koalicijski partneri budu ucjenjivali, idemo sami na izbore. Nikoga nećemo moliti, ali ni nikoga odbiti, osim onih za koje je Glavni odbor zaključio da s njima ne možemo koalirati', dodao je Glavaš.

Najavio je da će se Glavni odbor HDSSB-a sastati vjerojatno krajem ožujka, kada će biti utvrđene stranačke liste, moguće koalicije i kandidati za čelnike u jedinicama lokalne samouprave. Predsjedniku HSP-a i osječkome gradonačelniku Anti Đapiću Glavaš je poručio kako će HDSSB 'mobilizirati sve zdrave političke snage u Osijeku da taj kandidat nakon lokalnih izbora ode u prah i pepeo'.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene