Obavijesti Video Pretražite Navigacija
HNS jednoglasno

Goran Habuš kandidat za varaždinskog gradonačelnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izvršni odbor gradske podružnice HNS-a na večerašnjoj je sjednici predsjednika podružnice Gorana Habuša jednoglasno izabrao za kandidata za gradonačelnika, a kako se doznaje od Habuša, u Izvršni odbor kooptirano je pet novih članova nakon čega je deset članova podnijelo ostavke te napustilo sjednicu.

'Riječ je o onim članovima koji su prije nekoliko tjedana došli s idejom da se u Varaždinu koalira s Čehokovim HSLS-om. Međutim, stajalište je većine članstva da se u gradu koalira sa SDP-om. Ljudi koji su podnijeli ostavke i dalje su u HNS-u, a hoće li i ostati u stranci ovisi o njima samima, pojasnio je Habuš u izjavi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Bolja Hrvatska vas upoznaje U RH dovodi stručnjake s prestižnih sveučilišta Slika nije dostupna Oduševljava snagom volje Goran Bare pojeo buket cvijeća, a dovršava i novi album

Habuš je kandidran nakon što je dogradonačelnik Zlatko Horvat prošloga tjedna obznanio da više nije HNS-ov kandidat za gradonačelnika Habuš je kandidran nakon što je dogradonačelnik Zlatko Horvat prošloga tjedna obznanio da više nije HNS-ov kandidat za gradonačelnika. Na pitanje je li među tim članovima koji su podnijeli ostavke i Zlatko Horvat, Habuš nije želio odgovoriti. Večeras je Habuš bio jedini kandidat budući da je Alfred Obranić, HNS-ov varaždinski gradonačelnik iz sredine devedesetih, na samoj sjedinicu odustao od kandidature.

Dok Habuš tvrdi da je ostavke podnijelo 10 članova, iz krugova bliskih vodstvu stranke doznaje se da je riječ o njih 14, te da su većina njih istaknuti članovi stranke, među kojima je sedam vijećnika grada Varaždina.

Dogradonačelnik i saborski zastupnik Zlatko Horvat, koji je odustao od kandidature za varaždinskog gradonačelnika, prošloga je tjedna, objašnavajući razloge za taj čin, rekao kako ne želi u kampanji kritizirati rad aktualne gradske vlasti budući da on sam, a i stranka, participira te čini značajni dio te vlasti. Vijesti sa sjednice večerašnjeg Izvršnog odbora HNS-a, koje su važne i za varaždinski SDP, budući da je jedna od odluka odbora predizborna koalicija s tom strankom, komentirao je predsjednik SDP-a grada Varaždina Nino Lučić.

Važno nam je ime s kojim će izaći HNS, budući da se radi o našim potencijalnim koalicijskim partnerima u gradu. Za sada još nismo donijeli nikakve odluke s kime ćemo i na koji način izaći na izbore. Načelno smo razgovarali i s gradonačelnikom Čehokom, ali nema govora o zajedničkom izlasku na izbore, rekao je. Večerašnjoj sjednici Izvršnog odbora nazočio je i Radimir Čačić u svojstvu predsjednika stranke.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene