Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dan nakon izbora

Đapić: Popit ću čašu žuči

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dan nakon izbora u Osijeku pobjednici i gubitnici podvlače račune. Najviše glasova od svih gradonačelnika u drugom krugu u Hrvatskoj, odnio je Krešimir Bubalo u Osijeku. Stranka Branimira Glavaša osvojila je i grad i županiju.

Gubitnik Anto Đapić odlazi u oporbu, ali neće se vratiti u Sabor već će se posvetiti stranci. Pobjednik izbora Krešimir Bubalo i danas je vrijedno obavljao protokol župana - do primopredaje vlasti svom stranačkom šefu Vladimiru Šišljagiću. Dan poslije nema odmora. Posljednji protokol u ulozi župana je dodjela nagrada za životno djelo. Vera Svoboda pjesmom je ispratila župana, a dočekala gradonačelnika. 'Ja svom gradu sada želim da bude još jači, još bolji i još sjajniji', rekla je Svoboda. Čestitke stižu sa svih strana. Uz slavljenički pjenušac novi se gradonačelnik nije dugo zadržao, čak je i suradnike disciplinirao.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Matković zadovoljan rezultatom 'Ne pada mi na pamet od Osijeka ponovno raditi grad slučaj' Slika nije dostupna Prvo sučeljavanje na Dnevnik.hr Bubalo i Đapić se slažu samo oko Cece

'Jutros u četiri sata na fešti rekao sam suradnicima – pazite od sedam se radi! I došao sam prvi na posao da vidim jesu li došli', rekao je Bubalo. Slavljeničko piće ostalo je netaknuto u HSP-ovom stožeru. Bivši gradonačelnik priznaje što će 'popiti'. 'Popit ću čašu žuči', rekao je Ante Đapić koji odlazi u oporbu, ali ostaje u Osijeku. 'Ne vraćam se u Sabor, tamo će ostati moj kolega Danijel Srb, a ja ću se posvetiti stranci', rekao je Đapić. Stranci se sinoć posvetio i Branimir Glavaš, čestitkama iz susjedne države. Rezultate izbora HDSSB-ovci slavili su do dugo u noć. Novome županu neprospavane noći nisu strane. 'Dugo godina sam kirurg i navikao sam bez spavanja', rekao je dr. Vladimir Šišljagić, novi osječko-baranjski župan. Županijska politička dijagnoza mu je poznata, nastavlja, kaže, liječenje i oporavak županije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene