Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Antun Palarić naložio

Brisati s popisa birača sve neprijavljene osobe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za upravu Antun Palarić danas je naložio svim uredima državne uprave u županijama da odmah po primitku policijske odjave prebivališta brišu te osobe iz popisa birača, priopćeno je iz Središnjeg državnog ureda za upravu.

Palarić je naložio svim uredima državne uprave u županijama koje vode popise birača, da istog dana kada zaprime policijsku prijavu o promjeni prebivališta, tu činjenicu uvedu u popis birača. Iz ureda naglašavaju kako je nužno da se sve policijske prijave o promjeni prebivališta obrade isti dan, a ukoliko je potrebno Palarić je naložio i prekovremeni rad, u svrhu sprječavanja netočnosti u popisu birača.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna GONG podsjeća građane da provjere popis birača Slika nije dostupna Upute za građane Zagreba o pregledu popisa birača

Državni tajnik također je zatražio i da se još jednom provjere svi podaci o upisanim činjenicama smrti kako bi se izbjeglo eventualno postojanje umrlih osoba u popisu birača, stoji u priopćenju. Središnji državni ured za upravu također još jednom poziva sve birače da provjere svoje podatke i mjesto upisa u popisu birača do 2. svibnja 2009.

Provjera i preko T-Mobilea

Birači to mogu učiniti na web stranici Središnjeg državnog ureda za upravu, www.uprava.hr, korisnici T-Mobile mreže slanjem SMS poruke, na način da matični broj građana upišu u poruku, a istu proslijede na broj 54 54, te provjerom u nadležnom uredu državne uprave u županiji prema mjestu prebivališta. Svaki građanin ima pravo pregledati svoj upis u popis birača, te tražiti njegovu dopunu ili ispravak, naglašavaju iz Središnjeg državnog ureda za upravu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene