Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kontinuitet za HDZ

Ante Sanader i službeno kandidat HDZ-a za župana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dosadašnjega splitsko-dalmatinskog župana Antu Sanadera Županijski odbor i službeno je odlučio ponovno kandidirati za tu dužnost na lokalnim izborima koji će se održati 17. svibnja ove godine, priopćeno je na konferenciji za novinare Županijskog odbora HDZ-a u Splitu.

Predsjednik splitsko-dalmatinskoga Županijskog odbora HDZ-a Kruno Peronja je rekao kako je ponovna kandidatura Ante Sanadera jamstvo da će se rad HDZ-a u toj županiji kontinuirano nastaviti. 'Ante Sanader će znati ostvariti svoje zamisli', rekao je Peronja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Predstavio svoju viziju Splita Jelena Rozga na izbornoj listi Željka Keruma Slika nije dostupna Gorjelo raslinje i borova šuma Lokalizirana dva požara u Splitsko-dalmatinskoj županiji

Ante Sanader je rekao kako će se u drugome mandatu, ako pobijedi na izborima, i dalje zauzimati za ravnomjeran razvoj te županije. Najavio je da se u Splitsko-dalmatinskoj županiji namjerava izgraditi više od 30 gospodarskih zona. 'U prvoj godini idućeg mandata otvorit ću tunel kroz Biokovo, čije će probijanje do tada biti završeno', kazao je Ante Sanader.

On je aktualni dopredsjednik Jadranske euroregije, koja je utemeljena na poticaj Istarske i Splitsko-dalmatinske županije i u koju su uključene i pokrajine iz Italije. Ante Sanader je rekao kako vjeruje da će posredstvom Jadranske euroregije uspjeti isposlovati financiranje komiške luke na otoku Visu. Istaknuo je kako će se Splitsko-dalmatinska županija nastaviti prometno povezivati sa susjednom Bosnom i Hercegovinom, pri čemu je posebice istaknuo izgradnju ceste Split-Sinj-Livno, koja je Splitsko-dalmatinskoj županiji važna zbog mogućnosti Livanjskoga polja i Sportskoga skijaškog središta na Kupresu.

Dodao je kako Splitsko-dalmatinska županija već surađuje sa Zapadnohercegovačkom i Hercegovačko-neretvanskom županijom u BiH te da razvija suradnju i sa Sarajevskom županijom. 'Splitsko-dalmatinska županija najveći izvoz ostvaruje u BiH pa nam je BiH važno trgovačko područje', dodao je župan Sanader.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene