Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U Splitu se na izborima vodi borba između javnog i privatnog upravljanja gradom, rekao je kasno sinoć predsjednik SDP-a Zoran Milanović sudjelujući na predizbornom skupu kandidata koalicije SDP-a, HNS-a, HSU-a i DC-a za splitskog gradonačelnika Ranka Ostojića, koji je s neovisnim kandidatom Željkom Kerumom ušao u drugi krug.


'Ako ste od mene očekivali red partizana, red ustaša, red vjeronauka - onda toga nema jer mi (SDP) želimo reći ne podjelama', rekao je Milanović, obraćajući se nazočnima na Prokurativama. Milanović je rekao da SDP želi u predizbornoj kampanji biti pozitivan te motivirati ljude 'da uzmu sudbinu u svoje ruke'. Dodao je kako se u tom gradu očekuje 'veliko pospremanje' pa je pozvao Splićane da glasuju za Ostojića.

Ostojić se obratio Splićanima

Vezani članci Slika nije dostupna Milanović: Izbori pokazali da je SDP velika hrvatska stranka Slika nije dostupna 'Snažni smo, ali moramo ojačati i u malim sredinama'

Ostojić je u svojem kratkom obraćanju također rekao kako se protivi podjelama u Splitu. 'Ovo je grad koji se nikad ne može podijeliti', rekao je. U izjavi novinarima nakon završetka skupa, Milanović je rekao kako se ne može uspoređivati zagrebačkog gradonačelnika i kandidata za tu dužnost Milana Bandića (SDP) s neovisnim kandidatom za splitskoga gradonačelnika Željkom Kerumom.

'Bandić je cijelu političku karijeru vezao uz SDP i njemu SDP znači mnogo kao i meni. Kada imate kandidate stranke (Bandića), ma koliko ih se blatilo, poznato je da iza tih ljudi netko stoji, za njih netko odgovara i oni nekomu odgovaraju - oni moraju razmišljati o svojim postupcima zbog svoje budućnosti. A neovisni kandidati (Kerum) su priča za jedan dan', rekao je Milanović, komentirajući usporedbe Bandića i Keruma. U zabavnom programu na Ostojićevom predizbornom skupu nastupili su splitska glazbena skupina 'Pik Panter' i pjevač Neno Belan. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju