Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Posljednja premijera

'Hamlet' premijerno na Dubrovačkim ljetnim igrama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U dramskome dijelu programa 60. dubrovačkih ljetnih igara u četvrtak, 20. kolovoza, na tvrđavi Lovrijencu premijerno će biti izvedena Shakespeareova tragedija 'Hamlet' u režiji Ivice Kunčevića.

Kako je na konferenciji za novinare rekao redatelj predstave Ivica Kunčević, 'Hamlet' i tvrđava Lovrijenac 'prometnuli su gradu Dubrovniku važno kazališno mjesto, što je razlog zašto se već desetljećima svi 'Hamleti' iščekuju s posebnim senzibilitetom". U ulozi Hamleta nastupit će glumac zagrebačkoga HNK Luka Dragić, koji je ujedno petnaesti Hamlet na Dubrovačkim ljetnim igrama.

Pročitajte i ovo Policija je uhitila dvojicu mladića koja su sudjelovala u tučnjavi policija objavila detalje Dvojica maloljetnika koja su pretukla trećeg u Lapadu završila u pritvoru Policija je uhitila dvojicu mladića koja su sudjelovala u tučnjavi Video se brzo proširio Dubrovačka policija reagirala nakon snimke brutalne tučnjave: Uhićena dvojica maloljetnika

Ofeliju glumi Mirna Medaković, kralj je Goran Grgić, a kraljica Alma Prica. U ostalim ulogama nastupit će Zvonimir Zoričić, Zijad Gračić, Kruno Šarić, Amar Bukvić, Radovan Ruždjak i drugi. Scenografkinja je Dubravka Lošić, kostimografkinja Danica Dedijer, a koreografkinja Ivana Bičan-Boban.

Festivalska publika predstavu će moći pogledati četiri puta - 20., 22. 23. i 24. kolovoza, a predstava će u Zagrebu biti premijerno izvedena u Hrvatskome narodnom kazalištu 2. listopada. Hamlet je posljednja premijera ovogodišnjih Dubrovačkih ljetnih igara. (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene