Zračna luka na Krku
Zračna luka na Krku Foto: Goran Kovacic/PIXSELL/Pixsell

Putnike dočekuju sanitarni inspektori, epidemiolozi i policija, a dalje će biti upućeni prema epidemiološkom protokolu svojim domovima u samoizolaciju.


Zrakoplov Jasmin Airwaysa kojim je iz Tunisa doputovalo 12 hrvatskih državljana i dvoje državljana susjednih zemalja na povratku u matične zemlje sletio je u četvrtak oko 14:30 u riječku Zračnu luku na otoku Krku, doznaje se od ravnatelja te zračne luke Tomislava Palalića.

Vezani članci Vrhbosanski nadbiskup Vinko Puljić Kardinal Vinko Puljić pozitivan na koronavirus, ima blage simptome Josip Aladrović Ministar za Dnevnik Nove TV nakon sastanka s ugostiteljima: "Nismo očekivali ovakav rasplet, ali ne bojimo se prosvjeda''

Iz Županijskog stožera Civilne zaštite izvijestili su da putnike dočekuju sanitarni inspektori, epidemiolozi i policija, a dalje će biti upućeni prema epidemiološkom protokolu svojim domovima u samoizolaciju ili u bolnicu ako budu imali simptome bolesti.

Zrakoplov kojim su doputovali ima 110 mjesta pa su putnici sjedili međusobno prilično udaljeni, poštujući propisana pravila.

Prema podacima Županijskog stožera, u crikveničku Thalassotherapiju danas je prevezeno još 10 osoba s blagim simptomima infekcije koronavirusom, pa ih je ondje trenutačno 16.

Riječ je o osobama pozitivnima na koronavirus koje su bez simptoma ili imaju blaže simptome bolesti te su, kako bi im se omogućili bolji uvjeti te rasteretili riječki bolnički kapaciteti, prevezeni u Thalassotherapiju. (Hina)