Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prošla Hrvatsku i Sloveniju

Žena s koronom iz BiH putovala u Njemačku u prepunom autobusu: Imala je pozitivan test, ali...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Putnica je imala pozitivan test na koronavirus. Krenula je u prepunom autobusu sa 60 putnika i dva vozača ih BiH i stigla do Njemačke. Tamo je na graničnom prijelazu nastao kaos.

U subotu se proširila vijest o državljanki BiH koja je zaustavljena na njemačkoj granici jer je bila pozitivna na koronu. Iz BiH je krenula za Njemačku autobusom u kojemu je, uz nju, bilo šezdeset putnika i dva vozača.

Pročitajte i ovo Ilustracija Raste broj zaraženih U tjedan dana 42 osobe umrle od COVID-a: "Nove podvarijante vrlo su zarazne" Ilustracija velik porast, slabo prijavljivanje Gdje je nestao COVID? Brojke u tjedan dana dvaput veće: "Teško je procijeniti koliko ljudi prijavljuju i koliko je to realno"

Problem je nastao u trenutku kad je putnica vozačima dala na uvid pozitivan test na koronu napisan na latinskom jeziku. Pustili su je u autobus i ona je bez problema uspjela prijeći granicu Hrvatske i Slovenije.

Na njemačkoj granici ju je zadržala policija, javlja Super radio München. U Njemačku su puštene osobe koje su smjele nastaviti put do svojeg odredišta, a ostali putnici, njih 21, vraćeni su u BiH.

Tvrtka "Kantić Touristik d.o.o.", o čijem se autobusu i vozačima radi, najavila je tužbu protiv putnice zbog ugrožavanja života putnika i vozača te nastalih troškova organizacije povratka putnika kojima je odbijen ulazak u Njemačku.

Dijagnoza na latinskom

"Test je bio preveden na njemački jezik, s tim da je dijagnoza bila napisana na latinskom jeziku. Vozači nisu znali kako ta dijagnoza znači da je test pozitivan, pa su je pustili u autobus", naveli su iz tvrtke.

"Organiziran je drugi autobus koji je preuzeo putnike s granice kojim je odobren ulazak u Njemačku, njih 38, i krenuo prema odredištu na koje su prvotno krenuli", dodaju iz tvrtke, prenosi Klix.

Za sada je nepoznato zašto zdravstvena ustanova koja je izdala pozitivan nalaz nije reagirala i odradila propisanu proceduru, kao niti je li putnica bila svjesna toga da je zaražena.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene