Avion Croatia Airlinesa
Avion Croatia Airlinesa Foto: Miranda Cikotic/Pixsell

Croatia Airlines od danas do daljnjega obustavlja planirane letove iz međunarodnih odredišta u Split, Dubrovnik i Rijeku, a putnici će do krajnjih odredišta biti prevezeni preko Zagreba.


Zbog epidemije koronavirusa Croatia Airlines od petka 13. ožujka do daljnjeg obustavlja planirane letove iz međunarodnih odredišta u Split, Dubrovnik i Rijeku.
Točnije, obustavljaju se međunarodni letovi Split - Frankfurt - Split, Split - München -Split, Dubrovnik - Frankfurt - Dubrovnik i Rijeka - München – Rijeka, a putnike će se s navedenih letova do njihovih krajnjih odredišta prevoziti preko Zagreba, priopćili su iz aviokompanije.

Vezani članci Wuhan Wuhan bez novih slučajeva zaraze, pronađeno 300 asimptomatskih slučajeva Koronavirus, ilustracija Ova zemlja bilježi najveći porast novozaraženih u posljednja tri tjedna, svi su slučajevi uvezeni

Osim mogućnosti da ih se preveze do Zagreba, putnici s otkazanih letova imaju pravo promijeniti datum leta, a mogu zatražiti i povrat novca, u slučaju da u cijelosti odustanu od putovanja.

Iz aviokompanije dodaju i da se zbog negativnih posljedica epidemije koronavirusa razrađuje scenarij vezan za izmjene u sezonskom letenju, čiji je početak bio planiran uoči Uskrsa. Promjene bi mogle zahvatiti i početak dviju novih ovogodišnjih sezonskih linija Zagreb – Sofija i Zagreb – Podgorica.