Avion Croatia Airlinesa
Avion Croatia Airlinesa Foto: Miranda Cikotic/Pixsell

Croatia Airlines od danas do daljnjega obustavlja planirane letove iz međunarodnih odredišta u Split, Dubrovnik i Rijeku, a putnici će do krajnjih odredišta biti prevezeni preko Zagreba.


Zbog epidemije koronavirusa Croatia Airlines od petka 13. ožujka do daljnjeg obustavlja planirane letove iz međunarodnih odredišta u Split, Dubrovnik i Rijeku.
Točnije, obustavljaju se međunarodni letovi Split - Frankfurt - Split, Split - München -Split, Dubrovnik - Frankfurt - Dubrovnik i Rijeka - München – Rijeka, a putnike će se s navedenih letova do njihovih krajnjih odredišta prevoziti preko Zagreba, priopćili su iz aviokompanije.

Vezani članci Zoran Ničeno i Domagoj Mikić - 4 Više se ne gleda državljanstvo: Načelnik uprave za granicu objasnio tko i pod kojim uvjetima može ući u Hrvatsku Vrhbosanski nadbiskup Vinko Puljić Kardinal Vinko Puljić pozitivan na koronavirus, ima blage simptome

Osim mogućnosti da ih se preveze do Zagreba, putnici s otkazanih letova imaju pravo promijeniti datum leta, a mogu zatražiti i povrat novca, u slučaju da u cijelosti odustanu od putovanja.

Iz aviokompanije dodaju i da se zbog negativnih posljedica epidemije koronavirusa razrađuje scenarij vezan za izmjene u sezonskom letenju, čiji je početak bio planiran uoči Uskrsa. Promjene bi mogle zahvatiti i početak dviju novih ovogodišnjih sezonskih linija Zagreb – Sofija i Zagreb – Podgorica.