Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najviše testiranih u jednom danu

Rekordan broj novooboljelih u Zagrebu: Potvrđeno 126 novih slučajeva, iz Stožera uputili važan apel građanima

U Zagrebu je u posljednja 24 sata potvrđeno 126 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

U Zagrebu je danas potvrđeno 126 novih slučajeva zaraze koronavirus. ''Nemam dobre vijesti danas. Potvrđeno je 126 novih slučajeva, a testirao je 1386 uzoraka, daleko najviše u jednom danu u Hrvatskoj'', rekao je na konferenciji za medije ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo ''Dr. Andrija Štampar'' Zvonimir Šostar.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna PRIPAZITE Zagreb ima novo radno vrijeme cijepnih punktova: Posebna obavijest za sve koji su već ranije naručeni u starom terminu Slika nije dostupna DNEVNIK.HR DOJAVIO NADLEŽNIMA FOTO Govor mržnje: U Zagrebu, ali i na drugom kraju svijeta osvanuli skandalozni antisemitski plakati, reakcija policije je posve drukčija

Među zaraženima je i djelatnica jednog doma za starije i nemoćne u Zagrebu.

Šostar je rekao da je primijećeno da građani u javnom prijevozu i trgovačkim centrima ne nose zaštitne maske. ''Apeliram na one koji se ne drže mjera, i zbog kojih imamo ovakav porast, da malo razmisle da netko tko se ne drži mjera može zaraziti njihove očeve, majke, djecu'', rekao je Šostar.

''Kad bismo znali koja su žarišta bilo bi puno lakše'', kaže ravnatelj NZJZ-a ''Dr. Andrija Štampar''.

Pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč otkrio je dio paviljona u Gradu mladih u Dubravi pretvoren u karantenu za oboljele studente. ''Već sedam studenata je pripremljeno za tamo. Potrebe će vjerojatno biti i veće'', rekao je.

''Bila je panika na proljeće kada je bilo 20 pozitivnih, a sada se ne bojimo kada imamo 126. Malo su se previše ljudi opustili'', rekao je Šostar i još jednom apelirao na građane da se što manje druže u većim grupama te da se pridržavaju svih epidemioloških mjera što je češće moguće.

Danas je u Hrvatskoj oboren crni rekord s 542 nova slučaja zaraze, dok je jedna osoba preminula.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene