Obavijesti Video Pretražite Navigacija
novi slučaj u zagrebu

Bandić tražio da se novooboljeli još jednom testira: "Možda su mašine u krivu. Da nam ne kvari atmosferu"

Zagrebački stožer civilne zaštite objavljuje najnovije informacije o koronavirusu u Zagrebu. Konferenciju za medije možete UŽIVO pratiti na portalu DNEVNIK.hr.

Zagrebački stožer Civilne zaštite na redovnoj konferenciji za novinare donosi najnovije informacije o epidemiji koronavirusa.

Pročitajte i ovo Igor Vidić, brat blizanac nultog pacijenta U Hrvatskoj Nulti COVID-19 pacijent prije četiri godine pod rotirkama odveden u bolnicu: "Traumatično iskustvo gdje se preko noći okrenuo svakodnevni život" Slika nije dostupna Gužve na Velesajmu Otkriveno zašto su pozivi za cijepljenje počeli stizati mladima, poznato i što s onima koji odbiju AstraZenecu

Vjekoslav Jelić kazao je kako je u Zagrebu jedna pozitivna osoba nakon šest dana bez novozaraženih. Radi se o recidivistu. "Bolesnik koji je u Njemačkoj imao simptome, testiran je nakon 14 dana, vratio se u Hrvatsku s negativnim nalazom, nakon samoizolacije liječnica ga je poslala na ponovno testiranje te je pozitivan".

"Bio je negativan u Njemačkoj, nakon samoizolacije prešao je granicu, opet je bio u samoizloaciji. Nije imao simptome, ali ga je obiteljska liječnica poslala na testiranje. I dalje je bez simptoma, ali je opet jučer pozitivan, danas ćemo ponoviti. Imamo jedan od najboljih testova na svijetu", rečeno je na konferenciji.

Zagrebački vatrogasci nastavljaju raditi na sanaciji štete od potresa u Zagrebu, a do sad su imali 4889 hitnih intervencija.

Zagrebačka policija već 30 dana nema novozaraženih među djelatnicima, a dvoje zaposlenika još je u karanteni.

Bandić je kazao da je zamolio da se još jednom testira novooboljeli jer su "možda mašine u krivu" pa da nam ne kvari atmosferu.

Na pitanje reporterke Dnevnika Nove TV Martine Bolšec Oblak o obnovi mosto va u Zagrebu Bandić je odgovoiro: "Još prije 3 godine donijeli smo 6-godišnji plan sanacije. Za mjesec dana će krenuti radovi". Najavio je kako će radovi ići planiranim tempom.

Bandić nije htio odgovoriti na pitanja o tome na kojem računu se nalazi novac koji su građani uplaćivali za spomeničku rentu ni mogu li dobiti dio tog novca za obnovu zgrada. Gradonačelnik je također odbio odgovoriti na pitanje je li Grad pogodovao splitskoj tvrtki Spegra koja je angažirana za čišćenje građevinskog otpada u Zagrebu i je li to zapravo politički reket koji plaća HDZ-u te zašto Grad nije prihvatio program pomoći slobodnim novinarima koji ne bi iziskivao nikakva dodatna izdavanja. Novinara koji mu je postavio pitanja je samo uputio da se obrati nadležnim institucijama.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić sudjelovao je danas na sastanku u Vladi o zakonu o obnovi Zagreba nakon potresa. Donedavno je poručivao da neće podržati raspuštanje Sabora dok se ne donese taj zakon, a sad kaže da će podržati raspuštanje ako zakon ide u javnu raspravu.

"Ako bude zakon koji će prethodno biti upućen u javnu raspravu, na tragu životnosti, transparentnosti i usuglašenosti sa strukom, onda ćemo biti za. Preduvjet da bi bio još kvalitetniji i na korist malom čovjeku jest da ide u javnu raspravu. Očekujem od Vlade da ga uputi u javnu raspravu već sutra", poručio je Bandić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene