Obilazak groblja na blagdan Svih svetih
Obilazak groblja na blagdan Svih svetih Foto: Sanjin Strukic/Pixsell

Udruga Posmrtna pripomoć izvijestila je u utorak građane koji se spremaju na pogreb da od danas na zagrebačkim Gradskim grobljima vrijede nova pravila po kojima se u prostorije Gradskih groblja može ući isključivo uz predočenje covid potvrde.


Odluka Stožera civilne zaštite odnosi se na sve partnere koji ispostavljaju robu i usluge Podružnici Gradskih groblja, odnosno na sve svećenike, glazbenike, cvjećare i fotografe, koji bez valjane potvrde neće moći pristupiti odarnicama, mrtvačnicama i radnim prostorijama Gradskih groblja, a isto pravilo vrijedi i za posjetitelje, napominje udruga.

Božo Petrov najavio referendum Most najavio referendum za ukidanje COVID potvrda: "Čvrsto stajemo u obranu ustavnih vrijednosti"

Prema odluci Stožera ograničen je i broj osoba na 50 u zatvorenom prostoru pa sukladno tomu pogrebu u velikoj i maloj dvorani Krematorija može prisustvovati najviše 50 posjetitelja, također uz predočenje covid potvrde.

Prosvjed radnika splitska Čistoće zbog COVID potvrda Radnici bez COVID potvrde pobunili se pred splitskom Čistoćom, pridružili im se i kolege koji imaju potvrdu: ''Rekli su da tko ne uđe neće biti plaćen''

Obitelj preminulih može boraviti u odarnicama, ako imaju potvrde, a sućut valja izražavati bez kontakta i bez pristupa odru, napominje Posmrtna pripomoć.

 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju