Obavijesti Video Pretražite Navigacija
strahuje za zdravlje

Dezinficiraju li se tramvaji prije izlaska iz spremišta? "Bila sam prva putnica, sve je bilo prljavo..."

Prljavština u ZET-u
Prljavština u ZET-u DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Prljavština u ZET-u - 1 Prljavština u ZET-u - 1 Foto: DNEVNIK.hr Prljavština u ZET-u - 2 Prljavština u ZET-u - 2 Foto: DNEVNIK.hr Prljavština u ZET-u - 3 Prljavština u ZET-u - 3 Foto: DNEVNIK.hr Prljavština u ZET-u - 4 Prljavština u ZET-u - 4 Foto: DNEVNIK.hr +1 Prljavština u ZET-u - 5 Galerija 1/6 >>
Redakciji DNEVNIK.hr-a javila se zabrinuta čitateljica koja strahuje za svoje zdravlje zbog vožnje u prljavim vozilima javnog prijevoza u Zagrebu.

"Jutros je tramvaj broj 6, serijski broj 2229 iz spremišta Dubrava izašao u promet. Bila sam prva putnica koja je ušla u taj tramvaj na Šubićevoj u 6:15. Tramvaj je bio prljav, a gradonačelnik i stručni stožer kažu da nema opasnosti da ćemo se zaraziti u javnom prijevozu i da se autobusi i tramvaji svaki dan peru i dezinficiraju", javila nam je zabrinuta čitateljica koja nam je poslala i fotografije iz tramvaja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dostupno 111 linija Javni prijevoz pušten u promet: Građani pohrlili u autobuse, gužve u centru Zagreba Slika nije dostupna ''Da izdura čovjek dan'' Juričan ranom zorom otvorio autobusni promet u Zagrebu: ''Vrijednom vozaču donio sam pogonsko gorivo - burek, jogurt i 100 eura''

Fotografije su snimljene u petak ujutro.

ZET-u poslali smo upit o tome koliko se često peru i dezinficiraju vozila javnog prijevoza tijekom epidemije koronavirusa, te zašto je neočišćeni tramvaj pušten iz spremišta. Do vremena objave teksta nismo dobili odgovor na upit.

Upute HZJZ-a

Hrvatski zavod za javno zdravstvo izdao je u svibnju upute za prijevoz putnika tijekom epidemije koronavirusa u kojima piše kako bi se putnički prostor trebao čistiti prije i nakon vožnje, a posebna se pažnja treba obratiti na naslone za glavu i za ruke, prozorska stakla te rukohvate.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene