Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nagli porast novozaraženih

Nova pravila: Za ulazak u ovu zemlju traže dva PCR testa, ljudi ih sami moraju platiti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Putnici će po dolasku na Cipar u budućnosti morati napraviti dva PCR testa: jedan prije i jedan odmah nakon ulaska u zemlju.

Prvi PCR test ne smije biti stariji od 48 sati u vrijeme dolaska. Oni koji nisu primili treću dozu cjepiva moraju također napraviti brzi antigenski test 72 sata nakon dolaska. Djeca ispod 12 godina su izuzeta.

Testirane osobe same moraju platiti testiranje, rekla je glasnogovornica ciparskih zdravstvenih vlasti u ponedjeljak.

Nove mjere koje trebaju spriječiti širenje omikron varijante virusa trebale bi se početi primjenjivati na cijepljene i na nacijepljene osobe u utorak od 23 sata.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Više od polovice u Europi Virus se širi neviđenom brzinom, u zadnjih tjedan dana rekordan broj zaraženih u svijetu: Pozitivno više od 6,5 milijuna ljudi

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna hoće li uskoro završiti pandemija? Malo pozitive za kraj godine: Izgleda da je omikron blaži od delte, booster djeluje, a napravljena je i tableta protiv korone

Broj novozaraženih koronavirusom u Cipru naglo je narastao u posljednjih sedam dana. Prema ministarstvu zdravstva, 3538 slučajeva zabilježeno je 2. siječnja. Tjedan ranije, zabilježeno je 1925 slučajeva.

Nove mjere vrijedit će do 15. siječnja. Onda će vlada u Nikoziji ponovno preispitati situaciju, rečeno je.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene