Obavijesti Video Pretražite Navigacija
iduća tri tjedna ključna

WHO upozorava da nedostaje novca za borbu protiv pandemije: "Samo za cjepiva treba više od 100 milijardi dolara”

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glavni direktor WHO-a Tedros Adhanom Ghebreyesus novinarima u Ženevi kazao je kako treba povećati financiranje borbe s koronavirusom te vjeruje kako ima nade da se pandemija suzbije.

Svjetska zdravstvena organizacija upozorila je u ponedjeljak na golemi jaz između sredstava koja su potrebna za borbu protiv pandemije koronavirusa i sredstava koja su namijenjena za tu svrhu u svijetu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sad je na 5000 dnevno Broj oboljelih rapidno raste, iz WHO-a upozoravaju da povećanje broja smrtnih slučajeva tek slijedi Slika nije dostupna Nezamislivo WHO protiv: "Nikada u povijesti javnog zdravstva se imunitet krda nije koristio kao odgovor na epidemiju"

Više od 19,92 milijuna ljudi u svijetu zaraženo je koronavirusom, a 729.883 je umrlo, po podacima Reutersa. Bolest je potvrđena u više od 210 zemalja i teritorija otkako je prvi put identificirana u Kini u prosincu 2019.

"Samo za cjepiva bit će potrebno više od 100 milijardi američkih dolara”, rekao je glavni direktor WHO-a Tedros Adhanom Ghebreyesus novinarima u Ženevi.

Govoreći o međunarodnoj inicijativi da se omogući bolji pristup zdravstvenoj skrbi, Tedros je rekao da su predstojeća tri tjedna ključna i naglasio da treba povećati financiranje.

No vjeruje da ima nade.

"Nikada nije prekasno da se pandemiju preokrene”, rekao je. Poruka glasi "suzbijati, suzbijati, suzbijati”.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene