Obavijesti Video Pretražite Navigacija
UBLAŽAVANJE POSLJEDICA

Sredinom tjedna novi paket mjera za pomoć gospodarstvu posrnulom zbog epidemije koronavirusa

Zdravko Marić
Zdravko Marić Foto: DNEVNIK.HR
Novi paket mjera pomoći gospodarstvu, urušenom zbog epidemije, očekuje se sredinom tjedna, a bit će usmjeren na zaštitu gospodarstvenika, radnika i privatnoga sektora.

Ministar financija Zdravko Marić izjavio je da ima više od 30.000 zahtjeva za odgodu poreznih davanja. Osim na moratorij na kredite od tri mjeseca, radi se i na kreditnoj aktivnosti, u smislu novih, svježih kredita za poduzetnike, odnosno za njihovu likvidnost, objasnio je ministar.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković, Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Govorio i o obnovi Plenković poslao poruku BiH pa poručio: "Naša flota jedna je od najvažnijih na Mediteranu" Ministri - 4 U obilasku države HDZ-ovi ministri se rastrčali po cijeloj Hrvatskoj, ali tvrde da nisu u kampanji: "To su redovne aktivnosti"

"Moratorij, dakle na kredite, svih onih koji su pogođeni, bilo poduzetnika, bilo građana koji su pogođeni, uključujući ono što su me brojni poduzetnici pitali, recimo za obveze i po leasingu, također bi bili dio tog moratorija", kazao je ministar Marić.

"Ti moratoriji će biti bez naknade, za to vrijeme će se obračunavati redovna kamata, ne i zatezna, a ona nakon toga, svima nama slijedi, bez obzira sta ne znamo koliko će trajati, onaj dan poslije. Taj dan poslije neće biti jedan dan - bilo država, bilo banke da će skočiti na svoga dužnika jednokratno, nego će se onda raditi oni upravni ugovori obročna otplata tako i reprogrami obveze", dodao je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene