Igor Andrović
Igor Andrović Foto: Goran Stanzl/Pixsell

Virovitičko-podravski župan Igor Andrović u subotu je nakon sastanka županijskog Stožera civilne zaštite iznio inicijativu da područje cijele županije postane zona slobodnog kretanja, unutar koje bi se građani kretali bez e-Propusnica.


''Želimo da Virovitičko-podravska županija postane jedna cjelina za e-propusnice kako bi naši građani mogli nesmetano putovati iz općine u općinu, iz grada u grad'', rekao je župan Igor Andrović, naglasivši da bi to bio stimulans gospodarstvenicima, obrtnicima, poduzetnicima i poljoprivrednicima.

Vezani članci Koronavirus u Australiji Imaju najveći broj dnevno zaraženih na svijetu: "Vidimo epidemiju necijepljenih među mladima" Aleksandar Vučić - 1 Vučić Morrisonu: ''Zašto maltretirate Novaka i zašto se iživljavate ne samo nad njim, već i nad njegovom obitelji i čitavom jednom nacijom?''

''Tako će im se olakšati život i gospodarska aktivnost. Bila bi to nagrada svim građanima županije i onima koji brinu i skrbe za naše zdravlje. Imam samo dvoje zaraženih COVIDOM-19 i već 17 dana bez novooboljelih, što nema nitko u Hrvatskoj'', rekao je virovitičko-podravski župan.

Napomenuo je da se stanovnici županije, uz zdravstvene djelatnike, policiju, vatrogasce, volontere crvenog križa, članove HGSS-a, članove stožera civilne zaštite, cijelo vrijeme savjesno i odgovorno ponašaju.

''Jasno je kako nam je koronavirus promijenio živote, ali i jasno nam je kako moramo živjeti dalje, popuštati određene mjere, jer ljudi i gospodarstvo moraju živjeti'', rekao je Andrović. Naglasio je kako je i nadalje važno pridržavanje mjera socijalnog distanciranja i izbjegavanja neposrednih kontakata.

Testirano 186 osoba

U posljednja 24 sata s područja županije testiran je 21 uzorak i svi su bili negativni, a do sada je ukupno testirano 186 osoba, od čega je nalaz za njih 184 bio negativan.

Načelnik Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije Marijo Klement donio je odluku o formiranju tima za kontrolu provedbe uputa za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 za pružatelje socijalnih usluga na području Virovitičko-podravske županije.

''Tim će svakodnevno kontrolirati provedbu uputa u domovima za starije i nemoćne čiji je osnivač Republika Hrvatska, privatnim domovima za starije i nemoćne, obiteljskim domovima te udomiteljskim obiteljima'', objasnio je Klement.

Koordinatorom tima imenovan je ravnatelj županijskog Zavoda za javno zdravstvo ''Sveti Rok'' dr. Miroslav Venus.

Županijski Stožer civilne zaštite donio je i odluku o pojedinačnom izlasku lovaca u lovišta.

''Učinili smo to prvenstveno radi sprječavanja šteta na poljoprivrednim usjevima, ali i zbog nadzora, prihrane divljači i čuvanja lovišta'', objasnio je Klement. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju