Obavijesti Video Pretražite Navigacija
REGIJA NA KOLJENIMA

Drastično porastao broj zaraženih u Srbiji: Šest novih slučajeva zaraze koronavirusom, ukupno 18 oboljelih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Broj zaraženih u zemljama regije znatno je porastao, a svaka zemlja dodatno je poštrila mjere kojima pokušavaju suzbiti epidemiju koronavirusa.

Najvažnije informacije

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nedostižan tempo Cijepljenih u svijetu sve više, ali jednu će zemlju biti teško stići: U jednom danu cijepili više od 200 tisuća ljudi Slika nije dostupna Počinju s masovnim cijepljenjem U susjednu zemlju stiže 100 tisuća doza kineskog cjepiva, u prioritetnu skupinu uvrstili i novinare

*U Srbiji je koronavirusom zaraženo 18 osoba, jedna osoba ima tešku kliničku sliku bolesti

*Slovenija je zatvorila jednu osnovnu školu zbog potvrđene zaraze jedne učiteljice. U toj zemlji koronavirusom je zaraženo 57 osoba. 

Bosna i Hercegovina je uvela nove mjere - svi putnici koji se vraćaju (i) iz Francuske, Njemačke i Španjolske moraju u karantenu

Tijek događaja pratite u nastavku: 

20:35 U Srbiji je broj zaraženih koronavirusom dosegnuo 18 osoba, nakon što je večeras objavljeno da je još 6 osoba pozitivno na ovaj virus, javlja Blic.

15:32 Crnogorska vlada priopćila je u srijedu da je lažna vijest da će na svojoj sutrašnjoj redovitoj sjednici donijeti odluku o uvođenju izvanrednog stanja u toj državi.

14:03 Slovenska Vlada je objavila da je do 14 sati u Sloveniji potvrđena zaraza koronavirusom kod 57 ljudi. Dosad je testirano 2270 osoba. 

12:15 Federacija Bosne i Hercegovine obustavila je nastavu u školama i fakultetima na dva tjedna. Dan ranije Republika Srpska donijela je odluku o zatvaranju svih obrazovnih ustanova na tri tjedna.

12:17 Slovenska Vlada na Twitteru je objavila najnovije podatke - U Sloveniji je potvrđeno 47 slučajeva zaraze koronavirusom

11:35 Osnovna škola Frana Albrehta u slovenskom Kamniku zatvorena je na 14 dana jer je učiteljici te škole potvrđena zaraza koronavirusom. 

U Sloveniji je trenutačno najmanje 36 osoba zaraženo koronavirusom. 

11:20 U Federaciji BiH na snazi su nove mjere zbog opasnosti od širenja koronavirusa. Uvedena je obvezna karantena od 14 dana za sve koji se vrate iz Njemačke, Španjolske i Francuske. Dosad je to vrijedilo za one koji dolaze iz Kine, Italije, Irana i Južne Koreje.

Odluka se počela primjenjivati od utorka navečer kada je grupa od 161 putnika koji su sletjeli iz Berlina na aerodrom u Tuzli završila u karanteni.

8:33 U Srbiji je dosad registrirano 12 osoba zaraženih koronavirusom, a jedna oboljela osoba ima tešku kliničku sliku bolesti. 

Goran Stevanović, direktor Infektivne klinike, potvrdio je da svih sedmero zaraženo od istog izvora. Naime, jedan od njih bio je zaražen na velikom skupu, a nije znao da je inficiran, piše RTS. Detalji o tom skupu nisu objavljeni.

Samo u posljednjih 14 sati potvrđeno je sedam novih slučajeva zaraze. Naime, od utorka u 18 sati do srijede u 8 ujutro, testirano je ukupno 13 osoba, od kojih je sedam bilo pozitivno na koronavirus.

Dva su pacijenta hospitalizirana u Kliničkom centru u Novom Sadu, četvero ih je u Nišu, a šestero u Infektivnoj klinici u Beogradu, piše RTS.

Od jučerašnjeg uvođenja novih mjera zabrane ulaska stranih državljana koji dolaze iz zaraženih područja, s graničnog prijelaza Batrovci vraćeno je pedesetak ljudi. Riječ je o graničnom prijelazu na granici s Hrvatskom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene