Broj preminulih od koronavirusa u Velikoj Britaniji prešao je 30.000, čime je Italija postala europska zemlja s najviše smrtnih slučajeva od bolesti COVID-19. I u Švedskoj raste broj preminulih.

Galerija Koronavirus, ilustracija Koronavirus u Švedskoj - 2 Koronavirus u svijetu - 4 +0 Koronavirus u svijetu - 2

Velika Britanija je prva zemlja europska zemlja bilježi više od 30.000 smrti od koronavirusa. Britanske vlasti u srijedu su izvijestile o novih 649 smrtnih slučajeva, a ukupno je u toj zemlji preminulo 30.076 ljudi.

Vezani članci Ivana Kolić, neuropedijatrica Klinike za pedijatriju u Rijeci Neuropedijatrica upozorila na crvene zastavice: ''Nekoliko je ključnih trenutaka kada roditelji trebaju potražiti liječničku pomoć'' Djeca i koronavirus Koronavirus ne štedi ni najmlađe: U prva tri tjedna 2022. zaraženo više od 25.000 djece

Britanija je tako po broju preminulih prestigla Španjolsku i Italiju, za koju se smatralo da je europska zemlja s najtežom situacijom. Više smrtnih slučajeva dosad je zabilježeno jedino u Sjedinjenim Američkim Državama u kojima je preminulo više od 72.000 ljudi.

Sve veći broj smrtnih slučajeva pokrenuo je zahtjeve za istragom u postupanju Downing streeta s krizom, a liječnici optužuju Vladu za presporu reakciju i početak karantene, piše Daily Mail.

U Švedskoj preminulo dijete?

Broj premnulih raste i u Švedskoj u kojoj je dosad zabilježeno gotovo 3000 smrtnih slučajeva. U posljednja 24 sata preminulo je još 87 osoba.

"Bližimo se broju od 3000 umrlih. To je užasno velik broj", rekao je državni epidemiolog Anders Tegnell na konferenciji za novinare.

Među novih 87 smrtnih slučajeva je i jedno dijete mlađe od 10 godina, piše švedski portal Aftonbladet, no tu informaciju epidemiolog Tegnell nije želio potvrditi. Kazao je da se taj slučaj još istražuje.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju