Obavijesti Video Pretražite Navigacija
I toga ima

Vatrogasci upozorili: "Molimo vas, nemojte stavljati maske u mikrovalnu, čak ni na kratko vrijeme"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nekim stvarima poput jaja, stiropora ili sestrine gumene lutke nije mjesto u mikrovalnoj pećnici, a tom su popisu vatrogasci, zahvaljujući pandemiji koronavirusa, dodali i maske za lice.

Vatrogasne službe suočile su se s požarima nakon tvrdnji na društvenim mrežama da se maske mogu dezinficirati u mikrovalnoj pećnici.

Pročitajte i ovo Kafić, ilustracija - 1 Strože mjere Maske uskoro obvezan dodatak i za popodnevnu kavu: Epidemiolog objašnjava u kojim ćemo ih sve situacijama morati nositi Slika nije dostupna traže se rješenja U ovom gradu morate nositi masku na javnim prostorima, nema iznimki zbog hrane i pića: Kazna oko 2000 kuna

Sa sve snažnijim preporukama zdravstvenih službi i vlasti širom svijeta za nošenje maski ljudi tragaju za što jednostavnijim načinom njihova čišćenja poput mikrovalne pećnice.

"To predstavlja veliki rizik za izbijanje požara", upozorava vatrogasna služba savezne države Virginije na Twitteru. "Molimo vas, NEMOJTE stavljati maske u mikrovalnu, čak ni na kratko vrijeme."

Vatrogasci u Massachusettsu objavili su fotografiju izgorjele kuhinje upozoravajući ljude na "zabrinjavajući trend stavljanja maski u mikrovalne pećnice u nastojanju da se na njima ubiju virusi".

Problem je, među ostalim, u tome da neke maske imaju metalnu žicu kojom se ona oblikuje preko nosa kako bi bolje prianjala.

Njemačke vatrogasne službe upozoravaju da taj metal može iskriti u mikrovalnoj pećnici i zapaliti i masku, i mikrovalnu, i kuću.

Zdravstveni stručnjaci preporučuju čišćenje maski pranjem na 60 stupnjeva s jakim praškom za rublje, bilo ručno, bilo u perilici, te potom peglanjem. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene