U Srbiji je u posljedna 24 sata umrlo dvoje inficiranih koronavirusom, a među 3325 testiranih uzoraka potvrđeno je 214 novih slučajeva zaraze, što je peti dan zaredom s više od 200 novozaraženih, objavile su u nedjelju zdravstvene vlasti.

Galerija


Na bolničkom je liječenju 390 pacijenata, od čega na respiratorima 24. U Srbiji je od početka epidemije 6. ožujka potvrđeno 36.260 zaraženh i 776 umrlih od posljedica covoda-19.

Vezani članci Koronavirus - 1 Jučerašnji rekordi doveli nove mjere: U Srbiji narednih 10 dana na snazi najstrože mjere do sad Koronavirus, Srbija Najcrnji dan od početka epidemije: Dramatičan porast broja zaraženih u Srbiji i nikad više umrlih

Epidemiolog Predrag Kon upozorio je da bi se Srbija lako mogla naći u situaciji u kojoj je posljednjih dana Hrvatska s više od tisuću novozraženih dnevno.

"U Hrvatskoj vidimo i gledamo ono što i nas očekuje i ne trebamo misliti da smo nešto posebno u Europi i u svijetu i da će nas to mimići", izjavio je Kon za TV Prva.

Upozorio je da se Beograd i Srbija već sada nalaze u "kranje nestabilnoj situaciji", a za prijestolnicu, na koju otpada više od 50 posto novozaraženih, rekao je da bi krajem sljedećeg tjedna mogla biti u "izvanrednoj situaciji".

Kon kaže da zaštitne maske nosi 50 do 60 posto građana. "Kad kažem da se mi u Srbiji više plašimo kazne nego smrti, to vrijedi i za građane i za vlast. Jednostavno, vrijedi za sve", naglasio je.