KBC Split
KBC Split Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Jedna osoba stavljena u izolaciju na Klinici za infektologiju splitskog KBC-a Split kako bi se otklonila sumnja na koronavirus.


Na Odjelu za infektivne bolesti KBC-a Split zbog sumnje na koronavirus od nedjelje navečer se nalazi mlađi muškarac, koji se nedavno vratio iz Kine, ali rezultati nalaza još nisu gotovi, doznaje Hina iz bolnice.

Vezani članci Koronavirus, ilustracija - 7 Čak 200 dana bez prijenosa korone: Otkriveno kako im je uspjelo izbjeći drugi val bez lockdowna i policijskog sata Marin Barišić Nadbiskup splitsko-makarski Marin Barišić pozitivan je na koronavirus

Kako se doznaje u bolnici, pacijent ima blage simptome, pa se najvjerojatnije ne radi o koronavirusu, ali s obzirom da je nedavno boravio u Kini i ima simptome, po protokolu mora biti izoliran od ostalih pacijenata.

Nalaz je poslan u Kliniku za infektologiju Dr. Fran Mihaljević u Zagrebu i već do sutra bi se trebalo nešto pouzdanije znati jesu li njegovi simptomi posljedica zaraze koronavirusom ili im je uzrok nešto drugo.

Pacijent će do daljnjega ostati izoliran, a Klinika za infektologiju KBC-a Split ima osiguran prostor za izolaciju koji je odvojen od ostatka Klinike, ima zaseban ulaz te sve što je potrebno da osoba eventualno zaražena koronavirsuom bude odvojena od ostalih bolesnika, a svu potrebnu opremu za ovakve slučajeve ima i medicinsko osoblje.

Ako se potvrdi postojanje koronavirusa, pacijent će biti prevezen u Kliniku za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević u Zagrebu. (Hina)