Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Objavio Janša

Nakon rekordnog dana u Sloveniji uveli nove mjere: Škola na daljinu za više razrede, u sedam regija obavezne maske na otvorenom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon 707 novih slučajeva zaraze koronavirusom, slovenska Vlada zasjedala je danas poslijepodne i donijela nove mjere.

Mjere je večeras objavio premijer Janez Janša, objasnivši da se Slovenija trenutno nalazi između narančaste i kritične, crvene faze. Vlada je prihvatila dvije vrste mjera, one koje vrijede za cijelu drževu i mjere koje se odnose samo na pojedine regije. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Imaju dosta uvezenih slučajeva Kod susjeda naglo skočio broj novozaraženih, a prije nepunih mjesec dana proglasili su kraj epidemije Slika nije dostupna Neke mjere još na snazi Susjedi proglasili kraj epidemije: "Za nama je teška godina i pol, ali još nismo prošli kroz cilj"

U cijeloj zemlji od ponedjeljka viši razredi i srednje škole kreću ne na online nastavu, a rad na daljinu preporuča se i fakultetima. Aktivirat će se i rezerve u zdravstvenom sustavu.

Za sedam crvenih regija zabranjuje se organiziranje bilo kakvih priredbi i sastajanje više od deset osoba. Ograničit će se kretanje među regijama, uz iznimke. Maske na otvorenom bit će obavezne, javlja Delo.

707 novozaraženih

U Sloveniji je u posljednja 24 sata potvrđeno 707 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a dvije su osobe umrle, objavio je na Twitteru glasnogovornik slovenske vlade Jelko Kacin

Testiran je rekordan broj uzoraka, njih gotovo 5000. Od ukupnog broja testiranih, postotak pozitivnih testova je 14,42 posto. U bolnicama je trenutačno 210 osoba, od čega je njih 35 na intenzivnoj njezi. Dvotjedna incidencija je 202,75 na 100 tisuća stanovnika.

Kriterij za 1. paket crvene faze jest 250 hospitaliziranih i 50 osoba na intezivnoj njezi.

Kako prenosi 24ur, odlučeno je da bolnice više neće primati zaražene iz domova za starije ako nisu bolesni, odnosno ako nemaju simptome COVID-19. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene