Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Od jučer umrlo 776 ljudi

Pada broj smrtnih slučajeva u SAD-u. Koronavirus se uvukao u Bijelu kuću, Trump i Pence testiraju se svaki dan

Donald Trump i Mike Pence (Foto: AFP)
Donald Trump i Mike Pence (Foto: AFP) Foto: Afp
U Sjedinjenim Državama 776 ljudi umrlo je od koronavirusa u protekla 24 sata, što je najmanji broj od ožujka, a ukupan broj umrlih penje se na 79.522, pokazuju podaci Sveučilišta Johns Hopkins.

Već nekoliko tjedana broj umrlih kreće se između 1000 i 2500 na dan. Ovo sveučilište u Baltimoreu navodi da je bilo 1.329.072 slučaja zaraze u toj zemlji koja je najteže stradala u pandemiji, premda bi broj mogao biti veći, kao i posvuda u svijetu, zbog nedovoljnog testiranja.

Demantirana informacija da je Pence u samoizolaciji

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna "Snažan imunitet" Trump na skupu izjavio da je njegov 14-godišnji sin COVID prebolio za 15 minuta Slika nije dostupna Skrivanje informacija Tajne, laži i tvitovi o zdravlju američkih predsjednika: "Oni ne žele izgledati slabo. Učinit će sve da to izbjegnu"

Bijela kuća u nedjelju navečer demantirala je informaciju da je potpredsjednik Mike Pence u samoizolaciji pošto je njegovoj suradnici dijagnosticiran koronavirus. Penceov glasnogovornik Devin O'Malley rekao je u priopćenju da će potpredsjednik u ponedjeljak ujutro kao i obično doći na posao jer su mu "nalazi testova svaki dan negativni".

"Potpredsjednik Pence i dalje će slušati preporuke liječničkog tima Bijele kuće i nije u izolaciji", rekao je. Penceova glasnogovornica Katie Miller druga je osoba u Bijeloj kući kojoj je u petak potvrđen COVID-19, nakon pripadnika ratne mornarice u službi predsjednika Donalda Trumpa, kojemu je virus potvrđen dan ranije.

Pence i Trump testiraju se svaki dan

Pence i Trump testiraju se svaki dan.

Tri člana tima Bijele kuće za suzbijanje koronavirusa ostat će u izolaciji nakon moguće izloženosti virusu, pisali su američki mediji u subotu: epidemiolog Anthony Fauci, direktor Centra za prevenciju zaraznih bolesti (CDC) Robert Redfield i direktor regulatornog tijela za lijekove (FDA) Stephen Hahn. (Hina, M.V.)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene