Član predsjedništva BiH Željko Komšić (Foto: Armin Durgut/PIXSELL)
Član predsjedništva BiH Željko Komšić (Foto: Armin Durgut/PIXSELL) Foto: Armin Durgut/PIXSELL

U posljednja 24 sata u Bosni i Hercegovini zabilježen je jedan smrtni ishod te 93 nova slučaja oboljelih od covida-19 što je najveći broj zaraženih nakon što su vlasti popustile epidemiološke restrikcije u zemlji.


 Kako su izvijestile entitetske zdravstvene institucije, u Federaciji BiH je kod 33, a u Republici Srpskoj kod 60 osoba testiranjem utvrđeno da su pozitivni na novi virus SARS-CoV-2.

Vezani članci Policajka na Bregani Susjedi bilježe rekordan broj zaraženih ovog ljeta: Ako se trend nastavi, iz zelene ulaze u narančastu zonu Sinopharm, ilustracija Odluka pala na kinesko cjepivo: Ujedinjeni Arapski Emirati počinju cijepiti djecu od 3 do 17 godina

Najveći broj zaraženih je u Sarajevu, njih 15, a slijedi mala općina Srbac s 12 i Banja Luka s deset zaraženih osoba.

Prema podacima Federalnog zavoda za javno zdravstvo u protekla 24 sata u Federaciji BiH su testirana 543 uzorka. Istodobno u Republici Srpskoj je od 376 testiranih osoba, njih 60 bilo pozitivno na testiranju.

Institut za javno zdravstvo Republike Srpske izvijestio je i o jednome smrtnome slučaju što je posljedica zaraze koronavirusom. Radi se o starijoj ženi iz Teslića koja je imala više oboljenja.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić još uvijek se nalazi u samoizolaciji zbog kontakta sa osobom zaraženom koronavirusom, a testiranje će biti obavljeno sutra, potvrđeno je Feni iz njegovog ureda.
Komšić je u petak u Živinicama bio na nekoliko događaja. Na njima je prisustvovao i predsjedavajući Gradskog vijeća Nail Jusić, za koga se kasnije ispostavilo da je pozitivan na koronavirus, javlja Klix.ba

Komšić je i u ožujku bio u izolaciji nakon povratka iz službenog posjeta Kanadi.

Vlasti BiH su od pojave koronavirusa sredinom ožujka uvele razmjerno stroge mjere koje su uključivale zabranu ulaska u zemlju, kretanja između pojedinih općina, zabrane okupljanja koje su popuštene tijekom svibnja. Od tada raste broj zaraženih koronavirusom, a ta se brojka nekoliko puta povećala posljednjih tjedan dana.