Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prevezena u Zagreb

U Općini Vrhovine zabilježen prvi slučaj: Koronavirusom zaražena 83-godišnja žena, zarazila se u Ogulinu?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Vrhovinama je utvrđen jedan slučaj bolesti COVID-19, riječ je o 83-godišnjoj ženi koja je prevezena u zagrebačku Kliniku za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević, dobro je i nije na respiratoru.

U Vrhovinama je utvrđen jedan slučaj COVDI-19, riječ je o 83-godišnjoj ženi koja je prevezena u zagrebačku Kliniku za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević, dobro je i nije na respiratoru, doznaje u utorak Hina u Općini Vrhovine.

Pročitajte i ovo Ilustracija JN.1 Dobro proučite! Ovih osam simptoma povezuje se s novom varijantom koronavirusa Koronavirus - ilustracija - 5 Umrle dvije osobe Veći skok novih slučajeva zaraze koronavirusom zabilježen u još jednoj susjednoj zemlji

Načelnik Vrhovina u Ličko-senjskoj županiji Milorad Delić rekao je za Hinu da je baka bila u posjetu kod kćeri u Ogulinu, u Karlovačkoj županiji, gdje je oboljela i odakle je prevezena na liječenje u zagrebačku Infektivnu kliniku.

„Ovaj slučaj smatramo potpuno izoliranim. Vjerujem da se baka zarazila u Ogulinu i da nema opasnosti da bi se zbog toga pojavio još koji slučaj zaraze u Vrhovinama“, dodao je Delić.

I Stožer Civilne zaštite Ličko-senjskoj županije danas je priopćio kako je poznat izvor zaraze pacijentice iz Vrhovina, odnosno da je riječ o kontaktu iz druge županije (Karlovačke), i da nije povezano s ranije oboljelim osobama u Ličko-senjskoj županiji, tj. s Otočcem.

Ukupno je do sada u Ličko-senjskoj županiji oboljelo 29 osoba, sedam je aktivnih slučajeva, 21 osoba je izliječena, a jedna je osoba umrla.

Od sedam oboljelih dvije su osobe na liječenju u zagrebačkoj Klinici za infektivne bolesti, dok su ostali oboljeli dobrog općeg stanja. U posljednja 24 sata u županiji je provedeno 21 testiranje na koronavirus, u samoizolaciji je 46 osoba te nije utvrđeno kršenje te mjere.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene