Obavijesti Video Pretražite Navigacija
stalna opasnost

Korona se vratila u Wuhan! Ovo je dokaz kako je teško iskorijeniti bolest

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kontinentalna Kina zabilježila je 17 novih slučajeva zaraze koronavirusom u nedjelju, od kojih pet u Wuhanu, što je najveći dnevni porast od 28. travnja i pokazuje kako je teško iskorijeniti tu bolest.

Iako je broj zaraženih znatno niži nego što je bio na vrhuncu epidemije u veljači, podaci ukazuju na stalnu opasnost koju predstavlja bolest COVID-19.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna testirano 9,9 milijuna ljudi Wuhan bez novih slučajeva zaraze, pronađeno 300 asimptomatskih slučajeva Slika nije dostupna odbacuje sumnje Šefica kineskog instituta za koji neki tvrde da je krivac za "curenje" koronavirusa: "Imamo tri živa soja virusa iz šišmiša"

Dok se pandemija širi globalno, Peking oprezno pokušava ponovno pokrenuti gospodarstvo. Od 17 novih slučajeva u nedjelju sedam je uvezenih.

Wuhan, žarište epidemije u Kini, izvijestio je o pet novih slučajeva lokalnog prijenosa koronavirusa, najviše od 11. ožujka. Svi su u istoj gradskoj četvrti.

Sjeveroistočna pokrajina Jilin, koja je u subotu zabilježila klaster zaraze u jednom od gradova, sada ima tri nova lokalna slučaja. Obližnje pokrajine Liaoning i Heilongjiang prijavile su po jedan slučaj svaka i strahuje se od ponovne epidemije u toj regiji.

Asimptomatskih slučajeva bilo je 12 u nedjelju, u usporedbi s 20 dan ranije. Ukupan broj zaraženih sada je 82.918, a u bolnici je još 141 osoba. Broj mrtvih i dalje je 4633 i prošlo je gotovo mjesec dana bez novih preminulih.

Unatoč novim slučajevima u Pekingu su se u ponedjeljak vratile u školu 82 tisuće učenika viših razreda osnovne škole kako bi se pripremili za prijemne ispite za srednje škole. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene