Epidemiolog dr. Aleksandar Stojanović
Epidemiolog dr. Aleksandar Stojanović Foto: DNEVNIK.hr

U Istarskoj županiji još su tri osobe pozitivne na koronavirus i hospitalizirane su na Odjelu za infektivne bolesti pulske Opće bolnice, izvijestio je u ponedjeljak ujutro županijski Stožer civilne zaštite.


Sada su u Istarskoj županiji 72 osobe zaražene koronavirusom nakon što je ustanovljeno kako je u nedjelju navečer osoba za koju je Stožer Civilne zašite tvrdio da je pozitivna u konačnici ipak bila negativna.

Vezani članci Transport čovjeka sa simptomima koronavirusa u Pretoriji, ilustracija Na jednom kontinentu smrtnost od COVID-a dramatično porasla: "Ovo postaje zabrinjavajuće za sve nas" Granični prijelaz, ilustracija Iz MUP-a dodatno objasnili tko se i kada bez testa i izolacije može vratiti u Hrvatsku iz Srbije, BiH i Crne Gore

"Trenutačno su 72 osobe u Istri zaražene koronavirusom i hospitalizirane su u pulskoj Općoj bolnici. Kod ova tri posljednja slučaja od sinoć, dvije su osobe iz Umaga te jedna iz Ližnjana", rekao je za Hinu ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije Aleksandar Stojanović.

Prema podacima županijskog Stožera civilne zaštite, tijekom nedjelje navečer iz Istarske je županije uzeto šest novih uzoraka brisa zbog sumnje na koronavirus te su dostavljeni u Kliniku za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević". (Hina)