Koronavirus u Srbiji
Koronavirus u Srbiji Foto: Afp

U srpskom gradu u kojem je otkriven novi soj koronavirusa, danas je zabilježno čak trostruko više slučajeva zaraze.


Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić jučer je potvrdio kako je u Srbiji potvrđen slučaj zaraze britanskim sojem koronavirusa. U Novi Sad nova je mutacija stigla zadnjeg dana prošle godine, a danas je u tom gradu zabilježeno čak trostruko više slučajeva nego jučer.

Vezani članci Tulum kod HNK-a u Zagrebu - 2 Hoće li HNK i Jarun zjapiti prazni? Od danas u Zagrebu pojačani nadzor javnih okupljanja Vučić nakon posjeta Sarajevu Vučić nakon donacije cjepiva omastio brk: ''Najbolje okrepljenje pred povratak u Beograd, obožavam sarajevske ćevape''

Novi soj u Srbiju je donijela žena koje se iz Velike Britanije vratila u Novi Sad. Srpski ministar zdravlja Zlatibor Lončar sinoć je rekao da se radi o ženi koja je 1958. godište, da se ona vjerojatno zarazila u avionu i da je osjetila tegobe poslije tri dana. 

U Srbiju je iz Velike Britanije stigla 31. prosinca, a mutacije je otkrivena nakon desetak dana. Iz srpskog kriznog stožera jučer su poručili kako su pronađeni svi njeni kontakti te da ga žena nije dalje raširila. 

Ipak, u Novom Sadu je danas zabilježeno trostruko veći broj oboljelih u odnosu na prethodni dan. Dok je jučer u tom gradu zabilježeno 27 novih slučajeva, danas zabilježeno njih čak 98, javlja Blic.

U posljednja 24 sata u Srbiji je zabilježeno 1523 novih slučajeva zaraze, a 19 osoba je preminulo.