Dubrovnik u vrijeme epidemije koronavirusa
Dubrovnik u vrijeme epidemije koronavirusa Foto: Grgo Jelavic/Pixsell

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježena su još dva slučaja zaraze koronavirusom pa je ukupan broj zaraženih sada 24, izvijestio je u srijedu županijski Stožer civilne zaštite.


"U Općoj bolnici Dubrovnik i dalje je hospitalizirano sedam osoba na liječenju zbog koronavirusa, svi imaju blagu kliničku sliku, a ostalih 17 je u kućnoj samoizolaciji. U posljednja 24 sata nisu utvrđeni slučajevi kršenja mjera samoizolacije", ističu iz Stožera.

Vezani članci Školsko natjecanje, ilustracija - 2 Bijes roditelja zbog odluke koja djeci ruši bodove za upis: "Bila sam jako razočarana i prevarena. Cijelu godinu smo se trudili..." Prostitucija, ilustracija Prijeti li i najstarijem zanimanju recesija? "Nosi masku. Igraj se medicinske sestre i izmjeri mu temperaturu"

Prema podacima lučkih uprava nije bilo uplovljavanja velikih brodova sa stranim putnicima, a u Zračnoj luci Dubrovnik i dalje radi samo nužno osoblje.

„S obzirom na interes javnosti napominjemo kako se dezinfekcija Zračne luke Dubrovnik obavlja redovito, a tijekom ovog mjeseca dodatnu dezinfekciju obavljaju tvrtka Sanitat i veterinarska stanica Branko Široki“, ističu iz Stožera.

Ističu i kako je policija intenzivirala provjere pridržavanja mjera samoizolacije od vrata do vrata, a kazne za prekršitelje kreću se do 120 tisuća kuna. (Hina)