Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stigli s Floride i Kariba u dubrovnik

Hrvatski pomorci nakon dva mjeseca konačno na kopnu: "Zdravi smo, živi, sretni i napokon doma. Puni smo emocija, idemo kućama"

Vratio se kruzer s našim pomorcima - 2
Vratio se kruzer s našim pomorcima - 2 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Vratio se kruzer s našim pomorcima - 2 Vratio se kruzer s našim pomorcima - 2 Foto: DNEVNIK.hr Haris Zelentrović Haris Zelentrović Foto: DNEVNIK.hr Hrvoje iz Varaždina Hrvoje iz Varaždina Foto: DNEVNIK.hr Vratio se kruzer s našim pomorcima - 4 Vratio se kruzer s našim pomorcima - 4 Foto: DNEVNIK.hr +1 Vratio se kruzer s našim pomorcima - 3 Galerija 1/6 >>
Dubrovnik je danas bio dio operacije povratka stotina pomoraca s područja Floride i Kariba. Nakon dva mjeseca stigli su na kopno.

Na koronavirus nisu testirani jer su proveli više od dva mjeseca u izolaciji. Među putnicima se danas vratilo i nekoliko Hrvata. Kako je i planirano oko 7 sati ujutro u Gruž je uplovio kruzer Carnival Magic sa 756 pomoraca.

Pročitajte i ovo Igor Vidić, brat blizanac nultog pacijenta U Hrvatskoj Nulti COVID-19 pacijent prije četiri godine pod rotirkama odveden u bolnicu: "Traumatično iskustvo gdje se preko noći okrenuo svakodnevni život" Slika nije dostupna Cirkuliraju podvarijante Hrvatska na udaru novog vala koronavirusa: Gdje je najviše zaraženih, kad će vrhunac i hoće li se vraćati COVID potvrde?

Ovo im je prvi silazak na kopno nakon dva mjeseca - među njima je i šest Hrvata. "Od 12. ožujka do danas, evo, dva i pol mjeseca nismo kročili na tlo", kazao je Hrvoje iz Varaždina.

"Zdravi smo, živi sretni i napokon doma", objasnila je Ivona Pavletić iz Rijeke.

"Nakon dva mjeseca na moru, doći na kopno i u Dubrovnik je jedan predivan osjećaj", navodi Dubravko Čupković iz Dubrovnika i dodaje da mu kolege koji idu dalje - zavide.

"Super je sve, samo što je dugo trajalo, sve je bilo ok, imali smo hranu, smještaj, dobre uvjete, samo svi su dosta uplašeni od virusa", opisuje Julijana Krstić iz Srbije.

"Puni smo emocija, idemo kućama. Stvarno su brinuli o nama", kazala je Martina.

Dubrovnik tek jedna od luka

Operacija je ovo kojom će se domovima vratiti tisuće pomoraca iz 60 zemalja, Dubrovnik je jedna od luka koja je odlučila sudjelovati.

"Kompanija je dala izjavu o zdrastvenom stanju svih pomoraca i putnika na ovome brodu, oni su tijekom cijelog svog putovanja mjerili temperaturu i pratili zdravstveno stanje, a praktički su svi dva mjeseca minimalno bili u izolaciji", objasnio je ravnatelj Lučke uprave Dubrovnik Blaž Pezo.

Državljani zemalja poput Slovenije, Srbije, Crne Gore, Mađarske iz Dubrovnika će kući autobusima.

"Naš je cilj da ih transferiramo do granica, oni će ih pješice proći i onda će ih preuzeti lokalni prijevoznici. To je sve dogovoreno s ambasadama raznih država", kazao je Haris Zelentrović iz putničke agencije.

A iz Zračne Luke Dubrovnik dio putnika s dva charter leta ide prema Rumunjskoj, odakle će dalje prema svojim državama.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene